Inspirerende digitale initiatieven in Corona-tijd

Columns

Afgelopen week ontstonden er veel nieuwe digitale initiatieven die iets positiefs willen bijdragen in de wereld waarin we nu leven. Ongelooflijk en inspirerend om te zien hoe mensen en organisaties in staat zijn zo snel te schakelen in deze onzekere tijden.

In korte tijd worden er dingen uit de grond gestampt die normaal weken of maanden duren. Misschien dat het ontwerp van die ene nieuwe app nog niet geweldig is, of dat er nog wat bugs in je nieuwe website zitten, maar who cares in deze tijd. Veel wordt met open armen en een flinke dosis positiviteit ontvangen. Misschien is dit wel een perfecte tijd om een minimum viable product (MVP) te bouwen van dat idee wat al een tijd op de plank ligt, in een aangepaste vorm of niet.

Initiatieven van bedrijven

In gesprekken met verschillende organisaties die ik afgelopen dagen had vlogen de ideeën om de oren.

Een overheidsinstelling die een vraag en aanbod platform voor ondernemers wil maken, een bank die zijn medewerkers extra wil helpen om zich voor anderen in te zetten, organisaties die online event- en opleiding functionaliteit aan hun platform willen toevoegen. Allemaal geboren vanuit positiviteit en inventiviteit.

Hier volgen nog enige voorbeelden.

Coronaid

Verschillende bedrijven en andere organisaties hebben initiatieven opgezet die helpen tijdens de coronacrisis. Om vraag en aanbod van deze initiatieven bij elkaar te brengen is er een online platform gelanceerd: Coronaid. Ben jij ook bezig met een initiatief of kun je iets leveren om een ander te helpen? Bekijk dan hier of jouw vraag of aanbod te matchen is met die van een ander.

Recruiters for Good

Ben je als professional getroffen door de coronacrisis en heb je ineens geen werk meer? Platform Recruiters for Good helpt door werkzoekenden te verbinden met partijen die ineens veel mensen nodig hebben. Ze zetten hun netwerk in om zoveel mogelijk mensen te helpen en bieden hun platform nu gratis aan.

De Nieuwe Gevers

Werk je in een vitale sector en ben je op zoek naar mensen met creatieve en digitale skills om je snel te helpen met het opzetten van iets nieuws? Op een platform als De Nieuwe Gevers kun je je vraagstuk uitzetten en de juiste professionals vinden die je snel kunnen helpen.

Meer positieve initiatieven

Ik verzamel opvallende digitale initiatieven in een lijst ter inspiratie. Heb jij een mooi initiatief? Laat het weten!

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Frans Eldering
https://www.eattogether.nl/ is een platform dan het virtueel samen eten via internet voor een grote groep gaat ontsluiten. De huidige sociale isolatie van de groep die niet gewend is via een scherm met elkaar te videobellen is groot. Ook is sociale isolatie mentaal niet echt heilzaam.

Kortom, Let’s EAT! laat je samen eten op afstand.

Door in 4 eenvoudige stappen mensen te helpen deze virtuele eetafspraak op te zetten en de technologie super eenvoudig en toegankelijk te maken. Tegelijkertijd gebruiken wij dit platform om de horeca te steunen door alle lokale restaurateurs die normaal geen maaltijden bezorgen of afhalen gratis op te nemen.

Start een EAT! Het is voor iedereen gratis en beloof je dat je een leuke avond hebt :)
Jordy Sweep
Heel herkenbaar verhaal vanuit WeCareNL. Wij zijn ook snel gestart in deze tijd vanwege de noodzaak tot actie. We willen graag onze helden in de zorg bedanken en tegelijk de horeca redden. Voor wie meer info wil, zie www.wecarenl.nl

Meer over Crisismanagement