Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Interessant om te zien dat aan het eind van 2012 ook de innovatie in de management artikelen achterblijft. Mintberg en co anno 2012? Tja.

Prettige kerstdagen.

Tony

Een mooie en hoopgevende kerstgedachte! Als we op de strategie moeten wachten voordat er iets verandert, ziet het er in veel organisaties somber uit. Wat me opvalt is, dat de verandering meestal van buiten het systeem komt, waarop de organisatie de keuze heeft hier al dan niet op te reageren. Kan de verandering ook van binnenuit komen?
Als organisatie adviseur ben ik betrokken bij vele organisatie veranderingen, maar altijd als extern adviseur. In zekere zin is dat een luxe positie: je bent geen deel van het systeem en kunt gemakkelijker vrij en onbevangen denken (en handelen). Voor mensen die deel uitmaken van het systeem, is dat een stuk lastiger. Zo ben ik momenteel deels weer verbonden aan een hogeschool en ervaar ‘aan den lijve’ hoe het is om in een grote, logge organisatie te werken. Het fascinerende is dan, dat er genoeg welwillende en vernieuwende individuen in zo’n organisatie werken, maar dat het systeem zijn eigen dynamiek en wetmatigheden heeft, die niet zo maar te veranderen zijn. En zo kan de situatie ontstaan, dat iedereen de intentie heeft de bureaucratie te verminderen, terwijl er alleen maar meer regels en formulieren ontstaan.
En gelukkig is daar dat oude gezegde, dat ook hier weer opgaat: de wal keert het schip.

Bijgaand een mooie introductie op het beroemde artikel van Mintzberg

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of