Kun jij mij vertellen wat je strategie is?

Columns

Je wilt dat je bedrijf uitblinkt in wat het doet en je wilt dat je bedrijf een winnaar is. Maar kun je mij in minder dan 40 woorden vertellen wat je doelen én de voordelen van je huidige strategie zijn? Het is een publiek geheim dat veel CEO's dit niet helder hebben of goed onder woorden kunnen brengen. En als zij het al niet echt weten, waarom hun medewerkers dan wel?

Kompas
Een heldere strategie die iedereen binnen het bedrijf begrijpt en waar dagelijks aan wordt gewerkt is van levensbelang voor elke organisatie. Alleen dan kan het als kompas fungeren waar de organisatie op vaart. Feit is dat bedrijven die een duidelijke strategie hebben én daar ook naar handelen, vaker succesvol zijn!

Blijf betrokken bij de uitvoering
Dus hoe ga jij ervoor zorgen dat dit elke dag binnen jouw organisatie...


Joris Timmerman
Beste Robin,
Interessante column. Je stelt: "Feit is dat bedrijven die een duidelijke strategie hebben en daar ook naar handelen, vaker succesvol zijn!" Waaruit blijkt volgens jou dat dit een feit is?
Dank voor jouw reactie.
Met vriendelijke groet,
Joris Timmerman, management consultant en beleidsonderzoeker
Joris, bedankt voor je reactie. Ik kom bij veel bedrijven (groot en klein) over de vloer en zie het vanuit mijn eigen praktijk bevestigd. Als men al een strategie heeft die in lijn is met ambitie en vermogen van het bedrijf, dan dwaalt men bij de uitvoering hiervan vaak af.

Hoe zie jij dit?

Gr Robin
Joris Timmerman
Dag Robin,

Ik vind het herkenbaar. Zelf houd ik organisaties graag een spiegel voor aan de hand van drie 'eenvoudige' vragen:
1) Wat is het doel van onze organisatie?
2) Wat doen we nu en welk resultaat bereiken we?
3) Wat moeten we dus meer, minder, beter en/of anders doen?
Mijn ervaring is dat organisaties de conclusies uit dit proces soms confronterend vinden, maar meestal ook herkenbaar en direct bruikbaar voor vervolgacties.

Goed weekend, Joris
Kamiel Rietsema
Lid sinds 2019
Ben het met je eens dat een goede visie de kern vormt van het bestaan van een organisatie. Via een goed ontwikkelde en geloofwaardige visie geef je antwoord op de vraag 'Waarom?'

Echter het hebben van een visie, daaruit volgende strategie en de doorvertaling naar de verschillende beleidsterreinen is één, maar het belangrijkste is er intern en extern over blijven communiceren en er voor zorgen dat die visie in alle haarvaten van de organisatie tot uiting komen. Zodat het niet een op zich zelf staand geheel blijft. En medewerkers moeten zich kunnen identificeren met die visie.

"Managers hebben een plan, leiders hebben een visie" vind ik in deze een mooie stelling.

met vriendelijke groeten,

Kamiel Rietsema
Managing Consultant Optines Consultancy
Kan mij helemaal vinden in jouw stelling Kamiel!

Meer over Besturen en organiseren