Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Beste Robin,
Interessante column. Je stelt: “Feit is dat bedrijven die een duidelijke strategie hebben en daar ook naar handelen, vaker succesvol zijn!” Waaruit blijkt volgens jou dat dit een feit is?
Dank voor jouw reactie.
Met vriendelijke groet,
Joris Timmerman, management consultant en beleidsonderzoeker

Joris, bedankt voor je reactie. Ik kom bij veel bedrijven (groot en klein) over de vloer en zie het vanuit mijn eigen praktijk bevestigd. Als men al een strategie heeft die in lijn is met ambitie en vermogen van het bedrijf, dan dwaalt men bij de uitvoering hiervan vaak af.

Hoe zie jij dit?

Gr Robin

Dag Robin,

Ik vind het herkenbaar. Zelf houd ik organisaties graag een spiegel voor aan de hand van drie ‘eenvoudige’ vragen:
1) Wat is het doel van onze organisatie?
2) Wat doen we nu en welk resultaat bereiken we?
3) Wat moeten we dus meer, minder, beter en/of anders doen?
Mijn ervaring is dat organisaties de conclusies uit dit proces soms confronterend vinden, maar meestal ook herkenbaar en direct bruikbaar voor vervolgacties.

Goed weekend, Joris

Ben het met je eens dat een goede visie de kern vormt van het bestaan van een organisatie. Via een goed ontwikkelde en geloofwaardige visie geef je antwoord op de vraag ‘Waarom?’

Echter het hebben van een visie, daaruit volgende strategie en de doorvertaling naar de verschillende beleidsterreinen is één, maar het belangrijkste is er intern en extern over blijven communiceren en er voor zorgen dat die visie in alle haarvaten van de organisatie tot uiting komen. Zodat het niet een op zich zelf staand geheel blijft. En medewerkers moeten zich kunnen identificeren met die visie.

“Managers hebben een plan, leiders hebben een visie” vind ik in deze een mooie stelling.

met vriendelijke groeten,

Kamiel Rietsema
Managing Consultant Optines Consultancy

Kan mij helemaal vinden in jouw stelling Kamiel!

Toon alle 5 reacties
x
x