Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Hallo, er is recentelijk een nieuw boek uit waarin de schrijvers zich ook concentreren op hetgeen in dit artikel wordt vermeld. Misschien aardig om dat boek te lezen en/of contact te leggen? Het betreft het boek Tegenwind geeft vleugels – Storybuilding als leidraad voor een nieuwe vorm van projectmanagement van Saskia Ramakers & Jeroen Janssen, Adformatie Groep | 1e druk, 2015 |EAN: 9789491560934 |

Drie logische stappen om een strategie uit te rollen. Een strategie kan ook als implicatie hebben dat je je als organisatie opnieuw moet uitvinden. Vooral als het om innovatief vermogen gaat in termen van sprongsgewijze vernieuwing kan dit betekenen dat binnen de organisatie opnieuw de plek der moeite betreden moet worden om daar opnieuw uitgangspunten en principes ter discussie te stellen gevolgd door het noodzakelijke alignment in de rest van de organisatie. Werken aan betrokkenheid in je organisatie en kansen en bedreigingen tijdig delen verhoogt het adaptief vermogen van teams en maakt dat teams meer volwassen met dergelijke veranderingen kunnen omgaan. Dit alles vergt een diepgaande visie op veranderen en is een belangrijke stap die in ondernemingen nog wel eens wordt overgeslagen waardoor men met oud denken volledig nieuwe problemen tracht op te lossen en daar heeft Albert E al eens iets over gedeeld.

Prima aandachtspunten. Wat ontbreekt is de toegevoegde waarde van een afstemming met de medezeggenschap te benoemen op alle 3 de aandachtspunten…..

x
x