Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Prima analyse, Hans.

Bij ERP-implementaties horen inderdaad mensen met een business achtergrond de koers te bepalen. Het erbij betrekken en verantwoordelijk maken van het lijnmanagement en directie is een belangrijke factor is mijn ervaring bij meerdere ERP-implementaties.

Vriendelijke groet,
Leon Dohmen

Eens met de grote lijn van je analyse, Hans, Maar een paar zinnen kan ik niet helemaal plaatsen:
“Die vermaledijde ICT-projecten, ICT-ers en ICT-adviseurs gaan nog steeds uit van het al twintig jaar verouderde model dat de organisatie bepaalt welke informatie een medewerker nodig heeft. Onzin, de enige die dat kan en moet bepalen is die medewerker zelf.” Hoe verhoudt zich dat tot de managers die je benoemt die in grote lijnen de functionaliteit beschrijven en iedereen ontslaan die dwarsligt?
Wie is de organisatie in deze? Dat zijn toch ook medewerkers?

“Al die managers en adviseurs die nog leven met het business-IT alignment paradigma (aka business-IT alignment TRAP) moeten worden uitgefaseerd”. Ik heb zo mijn bezwaren tegen het business-IT alignment paradigma, maar wat is er in dit kader precies mis met een IT afdeling die zich veel meer vormt naar de business?

groeten,
Henri Kalalo

Goed stuk, Hans.

Het bevat zeker elementen van waarheid. Echter ben ik van mening dat de business zich meer op IT moet focussen. Het aloude idee: ” De business bedenkt en IT voert uit”, is achterhaald.
Mobile first en the digital life zijn termen die meer en meer van toepassing zijn. Kijk om je heen en zie dat je klanten online zijn, all the time op welk mobiel apparaat dan ook.

Door samen te werken met IT op een scrum/agile methodiek waarbij IT in DevOps teams werkt, leert de business over IT: de mogelijkheden, de uitdagingen. IT leert van de business, time to market, kosten besparing. De business maakt zijn ideeën automatisch meer “IT vriendelijk” en IT denkt mee in de juiste oplossingen en automatiseert haar eigen processen.

Grote ‘big bang’ projecten behoren tot het verleden. Kleinere stukjes functionaliteit worden sneller beschikbaar voor de klant. Minder kans op verstoringen en evolutionaire applicaties die meebewegen met de wensen van de markt.

Dat is naar mijn idee de toekomst.

Vriendelijke groet,
Willem Aalderink
Jaws IT

Altijd leuk om bij een RFP / aanbesteding kritische vragen te stellen naar de (project)ervaring en betrokkenheid van de opdrachtgever. Volgens mij heeft Gert Wijnen daar een goed stuk over geschreven. Alleen hoeveel adviseurs durven oprecht kritisch te zijn? En hoeveel opdrachtgevers kunnen de waarde daarvan inschatten?

[…] Er bestaan geen ICT-projecten, alleen business projecten. Informatie is een lijnverantwoordelijkheid. Bron: Hans Strikwerda, Een succesvol bedrijf kent geen ICT-projecten. […]

Toon alle 5 reacties
x
x