Slimme teaminterventies

Cover stories · Cases

Verlopen jullie vergaderingen stroperig? Hoor je meestal dezelfde mensen (niet)? Word je gek van die collega die nooit eens zijn mond houdt? Of die collega’s die nooit eens een mening geven. Wil je daar graag verandering in zien? De sleutel ligt in ‘anders kijken’ naar de dynamiek in het team.

Voorbeeld

“Zoals jullie weten starten we binnenkort met een ander inwerkprogramma voor de leerlingen. Ik zou het fijn vinden als jullie even met me meedenken over hoe en wanneer we dat het beste kunnen gaan implementeren en wat jullie nodig hebben om het nieuwe programma een succes te laten zijn” zegt Lynn.

Ze is teamleider van een groep ervaren verpleegkundigen. Zodra Lynn is uitgepraat, kijkt het merendeel van het team meteen naar Stan. Stan neemt het woord: “Het lijkt me heel zinvol als wij daar o...

eveline
De plek die leidinggevenden innemen is inderdaad cruciaal : als leider om het beste uit mensen te halen en daarmee ook te zorgen voor een balans tussen geven (aandacht, ruimte) en nemen (acties verwachten en zelf aan het woord zijn). Luie leidinggevenden geven de meeste ruimte!
Annemieke Figee
Auteur
We hebben overweldigend veel mails ontvangen van mensen die de luie interventies willen ontvangen. Leuk! In een paar gevallen is het emailadres niet goed doorgekomen (aanvragers van dinsdagochtend 25 augustus, voor 11 uur), waardoor we de beloofde handout niet kunnen sturen. Mocht je volgende week nog niks ontvangen hebben (ook niet in je spam-map), vul dan het formulier nog een keer in alsjeblieft. Onze excuses voor het ongemak.
Jan Lantink
Als voorzitter van een (landelijke) patiëntenvereniging kom ik zowel in bestuursvergaderingen, als in alg. ledenvergaderingen als in alliantiegesprekken met andere partijen deze problematiek veelvuldig tegen. Red me daar redelijk mee, maar hulp in de vorm van ‘luie interventies’ zeer welkom.
Annemieke Figee
Auteur
Beste Jan,
Bedoel je dat je graag de extra tips ontvangt? Die kun je aanvragen via de link onderaan het artikel. Hartelijke groet, Annemieke

Meer over Team ontwikkeling