Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Fraai onderzoek Laura!

Is dus een leiderschapsles dat leiders moeten zorgen dat de ‘morele identiteit’ van het team (of zelfs vd hele organisatie) wordt gemonitord en wordt versterkt?

Onderdeel van de beoordeling wellicht? Hoe men scoort en of er een positieve ontwikkeling op heeft plaatsgevonden?

Voor de bewustwording én voor energie-management van een ieder, is het goed om hier met regelmaat op ‘gechecked’ te worden. Geïnitieerd door leidinggevende of zelfs door de werknemer zelf! Kan die gelijk de leidinggevende er feedback op geven….hoe de leiding vlgs. hem/haar scoort dus.

Zo maak je een mooie mix van zakelijke- en persoonlijke doelen.

Daarbij komt dus de ‘slaapcomponent’, als in: “creëer iemand voldoende rust om efficiënt/effectief te kunnen werken? Niet alleen in ‘voldoende slaap’, maar (me dunkt) ook in rust in werkomgeving. Dan wel onrust te vermijden.

Dat betekent ook weer morele identiteit componenten als: ego in toom houden, niet roddelen (praten mét iemand ipv óver iemand), correct aanspreekgedrag vertonen, goed feedback kunnen ontvangen en daar goede acties op ondernemen, etc.

Ik zou het probleem eens van de andere kant bekijken, misschien slaapt iemand slecht omdat de sfeer op zijn werk niet fijn is. Reflectie daarop levert op dat er iets aan sfeer of cultuur van de organisatie kan worden gedaan. Misschien is t een wisselwerking, : Lijkt me een zinvoller benadering dan een controlesysteem zonder oorzaak te onderzoeken

x
x