Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Mooi artikel. herkenbaar. Ik ben zeer benieuwd naar het digitale systeem.
Is daar iets meer over te zeggen.

groet

Nico Stuive

Ik gok dat ze Trello gebruiken als digital scrum board. Wij doen dit nu in de business bij Nuon en dat werkt goed. Voor SCRUM projecten met grote IT component komt toch de wat complexere JIRA om de hoek kijken.

Verkeerd gegokt Bas, maar Taco de “Spokes-Husky” maakt het wel heel aantrekkelijk om over te stappen :-)

Het digitale systeem dat wordt gehanteerd binnen Pluryn is ‘Scrumwise’. Zeer ondersteunend aan de SCRUM-methodiek en een gebruikersvriendelijke tool. Meer informatie vind je op: https://www.scrumwise.com/.

Goed om te zien dat steeds meer partijen scrum aangrijpen om van projecten echt een succes te maken. Zeker in de zorg zie ik ook veel positieve reacties op deze aanpak. Ik ben zelf geen voorstander van al meteen digitaal te werken en zie in de praktijk dat teams eerst scrum in de vingers moeten krijgen en ervaren wat voor paradigma shift het eigenlijk van de mensen vraagt voordat je het fysieke effect weghaalt door middel van tooling. Niet voor niets een van de principes in het Agile manifest. Daarnaast zie ik ook dat buiten de software ontwikkeling echt druk staat op capaciteit (2 dagen per week is echt uitzonderlijk!) en dat vergt soms adaptaties als dat je planning poker achterwege laat. Maar al met al helemaal eens: vooral beginnen, experimenteren en samen leren!

Via deze weg wil ik Pluryn (Lisette Tijs en Thomas Geelkerken) en ManagementSite bedanken voor dit heldere artikel over SCRUM. Dank!
En SCRUM is inderdaad een kwestie van beginnen, experimenteren en samen leren!

Al lezend is mijn interesse gewekt! Maar vanuit een heel andere wereld, nl de onderwijswereld.
Volgens mij past deze manier van werken erg goed bij de specifieke expertise van docenten in een basisschool team. Met de ouders als klant. Wie denkt met mij mee? Of is er iemand die hier al ervaring mee heeft? Zou het graag in mijn trainingen aan directeuren als gaan gebruiken…

Beste Ellen,

Dank voor je leuke reactie! Als je wil kan je met ons contact opnemen. ‘Ons’ is Zilverline, het bedrijf wat Pluryn geholpen heeft.

Hartelijke groet,
Alexander Ket

[…] de ervaringen in sommige organisaties om projecten op een andere manier aan te pakken. U leest Scrum bij andere projecten dan ICT hoe men met behulp van scrum/agile  én de context én de onderlinge samenwerking de nodige […]

[…] Agile / Scrum en Lean trajecten verschaffen duidelijke aanwijzingen voor continu stapjes in de goede richting. De vergadertijd wordt beperkt; staand vergaderen wordt de norm, concrete acties en elkaar onderling aan durven spreken op gemaakte afspraken worden normaal, weg met vrijblijvend geklets. Simpele vergader principes! Zoals: ‘We houden het concreet’, ‘Het gaat om de voortgang’, ‘Al doende leren we’. En ‘Na 40 minuten stoppen we met vergaderen’. […]

Aan het eind van dit artikel wordt een follow-up aangekondigd. Het is inmiddels een jaar geleden. Ik ben wel heel benieuwd naar hoe het nu gaat.

[…] 2015-09-08 verscheen “Scrum bij andere projecten dan ICT? Hoe werkt dat? Scrum-ervaringen bij Pluryn” van auteur, socioloog, managementconsultant, emeritus hoogleraar én redacteur van […]

Toon alle 12 reacties
x
x