Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Hoeveel mismanagement kan het UWV bestuur en Min. W. Koolmees zich nog permitteren? Hoeveel € is er al over de balk gesmeten? De OR is kennelijk een betere bestuurder, dan degenen die ervoor worden betaald!
Zijn we de tijd van de gouden badkranen en dure inrichtingen al zo vergeten? Het management moet aan het infuus zo ziek is het! Mensen die recht hebben op een uitkering lopen vast op een niet werkend ICT systeem. De mensen die geen recht hebben op een uitkering krijgen het automatisch in hun thuisland op de bankrekening!
Tijd voor een petitie en een hart onder de riem van de OR?

Beste Nico Viergever, Hartelijk dank voor deze grondige analyse van wat er aan de hand is bij het UWV. Dit bevestigt toch wel de hypothese waarmee ik rondliep over wat er (onder andere) aan de hand is bij het UWV. Namelijk, als de mensen in een organisatie er met zijn allen langs de menselijke weg eruit komen wat ze willen als organisatie, dan gebruiken ze ICT als een middel om hun doelen te bereiken. Echter, komen ze er niet uit, dan dreigt het gevaar dat sommigen hun wil proberen door te drukken langs de achterdeur van de ICT. De ICT degradeert daarmee tot verplaatst slagveld. Dan ontstaat een dictatuur van de geautomatiseerde paarse krokodil, en dan wordt het: “Computer says no!” Vers van de managementpers de allernieuwste managemenmythe inzetten als laatste breekijzer, dat helpt dan natuurlijk ook niet meer. Daar is zelfs het wonder van “agile” niet tegen opgewassen, en wordt alles alleen nog maar meer scrum: scrumbled eggs. En nu heeft Onze Minister die hierover gaat ook al de pensioenen voor oud én jong op zijn bordje liggen. We wensen Onze Minister veel wijsheid toe, bidden zelfs.

Waar, hoe en bij wie is de regie-rol weggelegd? Dat is mijns inziens dé cruciale vraag. Bij voorkeur ligt deze rol bij een goede regie-organisatie. Deze heeft een wendbare, schaalbare, betrouwbare en innovatieve informatievoorziening als primaire verantwoordelijkheid. En is uitgerust met een duidelijk kader én mandaat. Heeft een focus op business-value en customer-value. En, last but not least, heeft een duidelijke opdrachtgeversrol richting de ICT-afdelingen en -leveranciers.

x
x