Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Ha Robert-Jan,

Goed stuk… Je stelt de vraag waar wij in ons bewustzijn een stap te zetten hebben. In aansluiting op het laatste deel van je artikel zou ik willen zeggen dat dat begint bij de aandeelhouder. Zodra die aandeelhouder de fundamentele keuze maakt om te investeren in bedrijven die zich richten op het geven van een impuls aan de kwaliteit van leven in onze wereld – en die bedrijven daar dan ook op aanspreekt – krijgt het begrip aandeelhouderswaarde een andere invulling, en worden die bedrijven gestimuleerd om anders naar hun diensten / producten te kijken.

Voor beursgenoteerde ondernemingen lijkt dat beeld misschien nog ver weg, voor niet beursgenoteerde organisaties zie ik dergelijke aandeelhouders in toenemende mate om mij heen.

Zulke aandeelhouders (veel meer “investeerders” dan “beleggers”) zullen zich van nature voor langere termijn aan bedrijven verbinden (het gaat niet om korte termijn euro’s maar om lange termijn kwaliteit). Daarmee stellen zij die bedrijven in de gelegenheid om minder korte termijn en minder euro gericht te werken, en zich te focussen op kwaliteit – en daarmee impliciet op lange termijn.

Hartelijke groeten,
Jeroen van Zelst

Mensgericht ondernemer

x
x