Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Mooi stuk! Ik loop inmiddels meer dan 15 jaar rond in het Nederlandse voetbal, bijna alle genoemde punten al aangegeven en uitgewerkt in boeken als De strafschop (2000), De laatste minuut (2006) en Bondscoach (2014). Mentale weerbaarheid, beter opleiden van verdedigers, teamprestatie, heldere focus en missie, et cetera. Nooit een reactie vanuit conservatief bolwerk KNVB gekregen. Nu komen ze met Hollandse school 2.0, de wereld zit al op Hollandse school 5.2. De ego’s staan helaas niet alleen op het veld, ook ernaast. En IJsland staat nu wel op het veld, wij ernaast. Loon naar werken voor de KNVB en de spelers.

Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken.
Maar ik heb ook nog nooit iemand een goed betaalde boterham zien verdienen.

Wel: een goed belegde boterham verdienen!

Mvrgr,

Ton Verbeek

Mooi en herkenbaar om te lezen. Het was de enige wedstrijd waar ik naar heb gekeken omdat daar de passie en het teamwerk, het ambacht van het voetballen nog voelbaar was. Schoenen kussende mannen na een doelpunt, ontblote borst naar het publiek, over het paard getilde jongemannen, daar bouw je geen teamgevoel mee. Terug naar je ambacht, oftewel je passie voor je werk en daar samen in weten te scoren, dat geeft vervulling en tranen in de ogen. Zo ook op het werk. Verbinding maakt het verschil….!
Hetty Broeders
janse&broeders

[…] was er dit EK NIET voor Wales of IJsland? De kleine voetballanden lieten zien hoe je kan uitgaan van de eigen (beperkte) talenten en hier […]

Ja ze zijn ver gekomen de IJslanders. Teamwerk haalt het best uit de mensen. Zo ook in de finale, toen Ronaldo uitviel door een blessure. Juist toen was het Portugese elftal op z’n best. Ze voetbalden vooral als een team en wonnen het EK.

En wat de manager betreft: Een goed functionerend manager laat zijn team presteren. De manager zelf helpt bij dat proces. De teamleden zetten het resultaat neer.

Harry Wiggers.

Beste Gyuri, Hetty en Harry,

Dank voor jullie reacties.
Bij de Engelse voetabalclub Leicester City weten ze als geen ander waar het woord TEAM voor staat:

Together Everyone Achieves More

Met slimme scouting en veel aandacht voor de teamgeest, wist men met een relatief klein budget toch kampioen van Engeland te worden.

Toon alle 6 reacties
x
x