Marketingplanning in de praktijk: 10 persoonlijke vragen…

Cover stories
Richard Mulder
Ik zou graag een voorbeeld ontvangen van een marketingplan.
Ik moet er namelijk een voor school maken, maar ben te laat begonnen. B.v.d.

Richard Mulder
Kees de boer
Als student van de TU delft, kan ik je maar
een advies geven: begin wat eerder aan je huiswerk!!!
L. Kampen
Kunt u mij s.v.p. een voorbeeld van een
MARKETINGPLAN toezenden? Ik moet namelijk
een maken, en aan de hand van een voorbeeld moet het lukken.
Bijvoorbaat dank,

L. Kampen
Rob Becker
Geachte heer, mevrouw,

De reden dat ik u deze e-mail stuur is dat ik graag informatie zou willen ontvangen ter ondersteuning voor mijn stageonderzoek.

Ik ben derdejaars student en volg de praktijk gerichte opleiding Small Business & Retail Management aan de Hogeschool te Diemen. Momenteel loop ik stage bij een ICT bedrijf en ik heb wat specifieke informatie nodig voor mijn onderzoek.

Heeft u misschien een voorbeeld van een marketingplan die ik als leidraad kan gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een marketingplan voor een ICT gerelateerd bedrijf. Anders mag natuurlijk ook.

Mocht u toch nog informatie hebben waarvan u denkt dat ik daar wat aan kan hebben dan kunt u dit sturen naar onderstaand adres of gewoon mailen.

Met vriendelijke groet,

Rob Becker
06-16 16 20 84

ICT4you
Markerkant 10-42
1316 AJ Almere

Tel: + 31(0)36-5480876
Fax: + 31(0)36-5480877
E-mail: rbecker@ict4you.nl

** Bezoek onze internetsite: http://www.ict4you.nl **jw
In verband met studie ben ik druk bezig met een marketingplan. Maar toch heb ik het gevoel dat ik een echte goede lijdraad mis in het plan. Zou U mij misschien een marketingplan(voorbeeld) kunnen sturen zodat ik een extra goed beeld krijg hoe het het beste kan worden opgesteld? dat zou mooi zijn

alvast bedankt

jw
Menno Zweers
Graag ontvang ook ik een voorbeeld van een marketingplan in de muziekbranche of entertainmentbranche. Ik studeer Music Management te Tilburg

Groet,

Menno Zweers
AStrid Hurkmans
Kunt u mij een voorbeeld marketingplan toesturen. Eventueel voor dienstverlening (pakketdienst). Ik moet een budget plan maken, maar hiervoor zal eerst een marketingplan gemaakt moeten worden. Alvast hartelijk dank.
Michiel Martinus
Ik zie dat veel mensen graag meer praktische informatie over het schrijven van een marketing plan willen hebben. Een voorbeeld kan handig zijn, maar een plan zal toch per bedrijf heel anders qua vorm en inhoud moeten zijn. De beste manier om tot een goed plan te komen lijkt mij het gebruiken van de juiste literatuur.
Als afstuderend student economie van landbouw en milieu aan de Wageningen Universiteit gebruik ik zelf een aantal boeken. Het beste en meest praktische Nederlandstalige boek is volgens mij de volgende:
Frambach, R.T., Nijssen, E.J., ‘Marketing strategie, het schrijven van een strategisch marketing plan’, derde druk, Educatieve Partners Nederland, 2000.
Een Engelstalig boek die wat minder goed gestructureerd is maar wel zeer praktisch (veel voorbeelden etc) van aard, is de volgende:
Cooper, J., Lane, P., ‘Practical marketing planning’, Macmillan Press, London, 1997.

Groeten,

Michiel Martinus
Joost Janssen
Kunt u mij een voorbeeld van een marketingplan mailen? Applify.com is een software huis voor e-business software en willen het marketingplan uitwerken
Arthur Hetzberger
Geachte Heer/Mevrouw,

Ik ben op dit moment bezig met mijn afstuudeeropdracht/scriptie bij een groot ICT bedrijf gericht op de voornamelijk de overheidssector. Mijn vraag aan u is:

Heeft u misschien een voorbeeld van een marketingplan die ik als leidraad kan gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een marketingplan voor een ICT gerelateerd bedrijf. Anders mag natuurlijk ook.

Mocht u toch nog informatie hebben waarvan u denkt dat ik daar wat aan kan hebben dan kunt u dit sturen naar onderstaand adres of gewoon mailen.

Met vriendelijke groet Arthur Hertzberger.

Marnixstraat 255
1015 WH Amsterdam
Barbara Boom
Ik ben op zoek naar een voorbeeld van een marketingplan. Ik ben voor school bezig met mijn eindexamenproject. Ik ben al een eind op weg met mijn marketingplan, maar ik kom niet verder. Kan iemand mij misschien helpen met een voorbeeld. Dit mag ook een project van een student zijn.

Met vriendelijke groeten Barbara
Brouwer
Geachte heer/ mevrouw,

De reden dat ik u deze e-mail stuur is dat ik graag informatie zou willen ontvangen ter ondersteuning voor mijn stageonderzoek.

Ik ben student en volg de praktijk gerichte opleiding commerciele economie, aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel loop ik stage bij een assurantie tussenpersoon, intermediair, in A'dam West. Voor gedegen onderzoek en uitwerking heb ik informatie nodig voor mijn onderzoek.

Heeft u misschien een voorbeeld van een marketingplan die ik als leidraad gebruiken kan . Mijn voorkeur gaat uit naar een marketingplan voor gerelateerd bedrijf. Anders mag natuurlijk ook.

Mocht u daarnaast nog informatie hebben, dan kunt u dit sturen naar onderstaand mailadres.

Met vriendelijke groet,

Coen Brouwer
(just in case:) brouwerhaven@hotmail.com
Filone
Is er een online of e-mail mogelijkheid om een marketingplan te verkrijgen? Dat zou prachtig zijn.

Valentino
Dan
Ik ben gevraagd een marketing plan te schrijven voor een technische groothandel, kan iemand mij een voorbeeld sturen wat is als leidraad kan gebruiken.

Heel hartelijk dank,


Dan
Maarten Schulz
Ik ben gevraagd om een marketingplan te schrijven voor een CRM onderneming.
Ik neem aan dat er een aantal standaard stappen zijn om een marketingplan de juiste inhoud te geven en tot een goed einde te brengen.
Daarom zou ik deze graag ontvangen als hulpmiddel en checklist bij mijn opdracht.

Bijvoorbaat dank,
Maarten Schulz
Guy Vrancken
zou je mij een voorbeeld van een marketingplan kunnen toezenden? ik moet er namelijk een maken op school.
bij voorbaad dank,
groetjes,
Guy
Anita
Hallo,
Ook ik heb de vraag of er misschien iemand zo vrij wil zijn om een marketingplan op te sturen naar me. Ik moet voor school een begrafenisonderneming opstarten (vrolijke aangelegenheid) en daarvoor een marketingplan schrijven (nog leuker).
Nu wilde ik vragen of er iemand een voorbeeld (of natuurlijk een gewoon bestaand plan) kan opsturen.
Alvast bedankt voor de moeite,
Groeten Anita.
Hans Verhagen
Guy,

Op de site www.mplans.com zijn voorbeelde van marketingplannen gepubliceerd.

Succes en groet...Hans Verhagen
Laurens Wonnink
Evenals Anita ben ik ook naar een dergelijk marketingplan op zoek. Ik volg momenteel de opleiding Vormgever Presntatie en Communicatie (VRPC) aan het ROC-Oost-Nederland te Almelo. Dit is een 4 jarige MBO opleiding en ik bevind me nu in het laatste half jaar, waarin we een eindexamenproject moeten maken. Dit bestaat o.a. uit het ontwerpen van een logo+huisstijl met verschillende toepassingen (briefpapier, folders, website e.d.) en ook moeten we een ondernemersplan maken. In tegenstelling tot Anita heb ik voor een begrafenisonderneming gekozen omdat het mij interessant lijkt hiervoor iets vernieuwends te bedenken. Als u mij kunt helpen of als u meer informatie wil over mijn eindexamenproject, mail gerust.

Groeten,

Laurens
JoOsT
Ik groet u allen,

Ik ben zoals vele(n) op zoek naar een marketingplan. Dit zal ik moeten gaan schrijven voor mijn studie en dan voor een bedrijf wat werkzaam is in de bouwwereld.

Ik hoop dat mensen die dit lezen en toevallig in het bezit ervan zijn mij dit opsturen op jmusters@hsbos.nl. (bij voorbaat dank)

Het beste marketingplan krijgt van mij € 250 maar daarbij moet ik wel zeggen dat over de uitslag niet gecorrespondeerd kan worden ;-)

saluuuut JoOsT
K.Heskamp
Ik ben gevraagd om een marketingplan te schrijven voor een kledingadviesbureau, zou iemand mij een soortgelijk plan toe kunnen sturen als voorbeeld?

Vriendelijk dank
Hanneke
Zoals velen voor mij ben ik op zoek naar relevante literatuur over en voorbeelden van een marketingplan. Het product wat ik op de markt ga brengen is een hoogwaardig technisch product, it gerelateerd met als doelgroep bibliotheken, hogescholen.

Mocht iemand mij hierbij kunnen helpen, dan stel ik dit zeer op prijs.

Hanneke
John Koster
Pro-lid
Tip: Veel vragen over marketing plannen in deze rubriek; de meeste marketinghandboeken geven wel een stappen plan met voorbeelden. Een Tip is het volgende boekje: How to write a Marketing Plan, door John Westwood, Kogan Page, 2000, kort en krachtig, en zeer leesbaar en bruikbaar voor de leek!
Ronnie Maat
ben op zoek naar een marketingplan. gewoon om even te kijken hoe ongeveer in elkaar zit

Alvast bedankt
groeten ronnie
nicole
Ik heb een voorbeeld van een marketingplan nodig voor school en ik kan er geen een vinden !!!!!!!!!! kan iemand mij hiermee helpen

alvast bedankt
Huub Nefkens
Ik moet voor een opdracht op school een marketingplan gaan schrijven dus ben ik op zoek naar een voorbeeld hiervan, alleen zijn deze vrij lastig te vinden. Zou iemand mij hiermee kunnen helpen??

alvast bedankt

Huub Nefkens
maaike
Dat was een goed artikel hierboven. Het is inderdaad jammer dat veel plannen in de la's verdwijnen.
Maar dat wil ik niet met mijn plan laten gebeuren! Ik zoek daarom ook alvast voorbeelden/tips voor een marketingplan in de horeca. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen,

Groeten Maaike
xxx_maaike@hotmail.com
Jeffery
Geachte heer/mevrouw,

Ik ben deeltijd student aan de HVA richting werktuigbouwkunde, en ben op zoek naar een voorbeeld van een marketing plan.

Als opdracht moet ik een plan schrijven voor een fictie bedrijf, dat verschillende apparaten verkoopt en een nieuw product wil lanceren.

gegroet,
jeffery
Jeroen BoelstraHallo,

Ik ben tevens op zoek naar een voorbeeld van een marketingplan. Ik moet voor mijn opleiding ook een marketingplan maken maar er is geen voorbeeld beschikbaar. Graag zou ik van iemand een voorbeeld willen ontvangen, dat het niet voor een bedrijf in de horeca is maakt niet uit zou alleen perfect zijn.
Bijvoorbaad dank voor uw hulp.

Vriendelijke groeten Jeroen
Michel Bouwmeester
Beste allemaal,

Ik ben een student technische bedrijfskunde. Ik las al jullie problemen over marketingplannen. Ik heb zelf marketing(plannen) gehad op mn opleiding. Van dit boek zijn er powerpoint presentaties gemaakt. Als het goed is dan leidt de volgende link daarheen:

http://tiamat.hen.nl/static/Homepagina/ICB/TBK/
modulen/MDNA/MDNAmenu.htm

Mocht dit niet werken, dan kan je een mail sturen naar bouwmeestermichel@hotmail.com, dan stuur ik het namelijk zelf wel even naar diegene heen die denkt dat hij/zij er wat aan heeft.

Hopelijk hebben jullie er wat aan.

groeten, Michel Bouwmeester
Michel Bouwmeester
Hallo allemaal,

ik heb een bepaald aantal reactie's gehad die mij vertelden dat de link niet goed werkte. Nu weet ik niet wat dat voor klungels zijn met computers, maar je moet wel opletten of het adres in je adresbalk ook klopt!! Niet dus.

Wat is het probleem: je kopieert alleen de eerste regel van het adres maar.

Wat is de oplossing: typ de regel compleet over in je adersbalk (jah met de hand dus!!)

suc6 verder.
Wij zijn zeker geen klungels! Wij zien het grote plaatje en technologie laten wij over aan medewerkers. Strategie, Proces en Kwaliteit zijn ons domein.
Je had een SLA moeten maken waarin beschreven werd hoe links aangeleverd moeten worden, zodat eenieder zich hieraan conformeert. Ik denk dat de beschrijving van het proces, van het met de hand overtypen voor het moment als werkbaar beschouwd kan worden.
Suzanne
Hallo, Is er iemand die mij kan helpen met een marketingplan voor de horeca? zelf doe ik de 4 jarige opleiding, horeca ondernemer management.
Graag een reactie.
Groetjes, Suzanne
rawina
hoi,

Ik ben als stagaire moet ik ook een marketingplan schijven voor het bedrijf. Op het net is er veel informatie te vinden over het schrijven van een marketingplan. Maar ik zou graag een voorbeeld willen hebben van een marketingplan.

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen.

groetjes
Willem Mastenbroek
Pro-lid
Voor meer informatie over een marketing plan zie:

http://www.managementsite.nl/kennisbank/marketingplan
en
http://www.managementsite.nl/kennisbank/ondernemingsplan

Meer over Marketingplan