Manager moet weten waar financiele knoppen zitten

Financiële instellingen hebben weinig inzicht in kosten. Aan het gebrek aan inzicht ontbreekt het niet alleen bij banken. Ook managers van sommige energiebedrijven, zorginstellingen en overheden weten dat ook in hun organisatie inzicht in kosten, laat staan kostenbeheersing, nog ver te zoeken is. Je weet dan als organisatie en als individuele manager niet aan welke knoppen je moet draaien om slim en efficiënt te werken. Dan wordt je nooit goedkoper dan je concurrent.

Het probleem is niet dat al die honderden managers of vice presidents met doctoraal of MBA bij die bedrijven gek zijn. Het punt is dat bedrijfseconomisch werken en denken, zoals bij dat Philips en Unilever goed werkt, niet met een enkele cursus of loslopende consultant ingevoerd is. Het kost veel tijd en energie om financieel ...

marion vd bliek
helemaal mee eens, heb dit zoals Koen perik beschrijft jaren meegemaakt bij de locale overheid. Er is een wereld te winnen, en door eenvoudigweg de focus op slimmer werken te richten gloort er (nu enig) licht aan de horizon.