Kleur bekennen

Columns

Nog niet zo lang geleden reden medewerkers van KPN rond in kikkergroene auto’s. Dat stamde uit de PTT-historie en zoiets wis je natuurlijk niet van de ene op de andere dag uit. De kikkergroene auto’s waren na hun gebruik bij KPN slechts bij een select publiek populair: “Omdat er zoveel lagen verf op zitten dat roesten vrijwel uitgesloten is”.

Het onderscheid tussen de actieve dienstwagens en de tweedehandsen maakte de aangebrachte resp. verwijderde sticker op de zijkant van het voertuig duidelijk. Meer niet. Maar dat verschil tussen “actief” of “in ruste” was voor de omgeving niet zo interessant, de kleur van het voertuig bleef immers kikkergroen en voor iedereen ruimschoots herkenbaar.

Heden ten dage rijden de dames en heren van KPN in witte auto’s, met daarop een kleurige sticker. Blijft...

Caroline Beijers
Mooi verband gelegd Maarten! Helder verhaal. Nu nog implementeren, zodat alle kikkers hetzelfde toontje kwaken;-)!
Wouter van Amerongen
Deze werkwijze komt op meer plekken voor, de dwang om te controleren kost zoveel extra geld en haalt de kwaliteit naar beneden. Voorbeeld: koop je een router bij Ziggo, dan plaatst Ziggo eerst hun eigen versie van de firmware op het apparaat en laat dat vervolgens twee jaar achterlopen op de updates van de fabrikant. Terwijl je er als koper niets meer aan kunt veranderen, omdat Ziggo deze optie uitzet. Gevolg: verouderde software die ik als gebruiker makkelijk zelf had kunnen bijwerken met de fabrikant.
Nicky Hoenderboom
Lid sinds 2012
Ha Maarten, klinkt me als muziek in de oren! Ik denk ook dat de business case redelijk eenvoudig gemaakt is - vraagt echter wel nauwe samenwerking en afstemming tussen degenen die hardware inkopen, functionele specificaties schrijven, software inkopen en / of (laten) bouwen en degenen die de zaak technisch beheren. Al organisaties tegen gekomen die dit voor elkaar hebben gekregen?
Yvonne Broer-Bloemen
I N D E R D A A D ! ! !
Wat goed man!
Wist je trouwens dat de "kleur" wit eigenlijk alle kleuren bij elkaar is ;-)

Meer over Slimmer werken