Channels

Sinds 1995 geef ik regelmatig Technische IT Trainingen, die de mogelijkheid bieden tot een internationale certificering. In die tijd waren officiële certificeringen nog minder belangrijk dan nu. Als Technische IT Trainer was het van belang om een kwalitatief goede cursus neer te zetten en na de cursus kreeg je automatisch feedback via de evaluaties van de cursisten. Later werden officiële certificeringen meer en meer een vereiste door bedrijven zoals Cisco, CompTia, IBM, Microsoft, Novell, etc. Certificeringen werden steeds meer gevraagd in vacatures en werden steeds meer vereist door autorisaties van trainers en opleidingsinstituten.

De studenten, maar ook de trainers en de opleidingsinstituten moesten worden gecertificeerd en moesten hiervoor officiële internationale certificeringexamens doen. Dus naast een certificaat van deelname, werd er meer en meer gevraagd naar een officiële internationale certificering. Daar ik zelf voornamelijk Microsoft certificeringtrainingen geef, moest ik dus een Microsoft Certified Trainer certificering behalen. Bij Microsoft noemen ze een officiële internationale certificering een “Certificate of Excellence”. Een “Certificate of Excellence” kan behaald worden door een examen te doen bij een “Authorized Exam Provider” zoals Prometric of Pearson VUE. Veel ICT Professionals bereiden zich voor op een officieel internationaal examen door gebruik te maken van examen trainingen, die kunnen worden verkregen op het Internet bij bedrijven zoals TestKing, Transcender etc. In deze examentrainingen staan voor een hoog percentage de echte examenvragen en antwoorden. Als je dus die examentrainingen goed bestudeerd is de kans van slagen zeer groot.

Het bestuderen van examentrainingen geeft wel enige theoriekennis van het softwareproduct, maar het geeft geen enkele toepassingsvaardigheid. Die toepassingsvaardigheid kun je wel opdoen in een officiële certificeringcursus, omdat je daar ongeveer 50% hoorcollege en 50% werkcollege krijgt. Door deze ontwikkelingen ben ik van mening dat het “Certificate of Excellence” van weinig waarde is zonder een bijbehorend officiële Certificaat van Deelname. Bij Microsoft noemen ze dit een “Certificate of Achievement”. Deze praktijk zou wat meer bekend moeten worden bij personeelsfunctionarissen, die verantwoordelijk zijn voor het opleidingsbestand binnen hun organisaties.

Lees ook:

Kleur bekennen

Wanneer de personeelsfunctionarissen dus “Certificates of Excellence” accepteren zonder het, naar mijn mening, bijbehorende “Certificate of Attendance/Achievement”, krijg je dus “IT chirurgen” binnen je organisatie, die nog nooit een echte operatie hebben uitgevoerd. Tevens wanneer je voor langere tijd ICT Professionals inhuurt bij een ICT bedrijf, zou het niet onverstandig zijn om te vragen naar hun “Certificates of Attendance/Achievement”. Je kunt deze certificaten verifiëren bij het betreffende opleidingsinstituut. Tevens kunt je bij een gerenommeerd opleidingsinstituut advies vragen welke cursussen en welke “Certificates of Attendance/Achievement” een ICT professional zou moet volgen om de werkzaamheden bij uw organisatie adequaat te kunnen uitvoeren.

Wilt u uw ICT infrastructuur met uw vitale bedrijfsinformatie als proefkonijn laten dienen door theoretisch gecertificeerde “IT chirurgen”?

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x