Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Oplossingen uit de natuur zijn niet gratis beschikbaar. Voordat je een dergelijke oplossing praktisch toepasbaar en gevalideerd hebt, gaan er zomaar jaren van wetenschappelijk onderzoek aan vooraf met de bijbehorende kosten. Het klinkt aanlokkelijk om af te kijken, maar wanneer het bedrijfsleven deze weg in slaat, dan komen er al gauw universiteiten en/of instituten aan te pas om resultaat te kunnen maken. Ik pleit er daarom voor om dergelijke oplossingsrichtingen in perpectief te plaatsen.

Een subliem verhaal wat ook nog eens goed leesbaar is. En in plaats van allerlei wetenschappelijke modellen is afkijken van een ander inderdaad het slimste wat een ondernemer kan doen. Maar dat wisten de `dummies` op school ook al en zijn daarom vaak succesvolle ondernemers geworden.
Er is wel een opmerking, de meeste innovaties sneuvelen omdat klanten er geen behoefte aan hebben. Het komen van een idee tot een praktisch e toepassing met enig nut voor de gebruiker is een ander verhaal.

Beste Hein en Wouter,

De weg is meestal lang van idee naar uitvoering. Helemaal mee eens. En dat geldt in het algemeen ook voor ideeën uit de natuur. Wat mij betreft is de winglet daarop een uitzondering. Lijkt me niet zo moeilijk om dit te testen, en vervolgens op een vliegtuig aan te brengen. Bovendien levert dit ook nog eens brandstofbesparing op.

Leuk artikel, maar ik lees nergens wat die mieren dan precies deden en hoe dat is toegepast in de logistiek. Wat was dan het algoritme? Welk pad van de mieren inspireerde? Bij Picasso worden de maskers aangegeven maar de titel van het werk genoemd.
Kunt u specifieker zijn?

Beste Marcel,

Het beste is om het boek van Ylva Poelman te raadplegen (zie bronnen).
De auteur legt hierin haarfijn uit, hoe het mieren-algoritme werkt en wordt toegepast.

Toon alle 5 reacties
x
x