Hoe herstel je het vertrouwen in je afdeling?

Columns

‘Bijna elke vergadering gaat het bij ons over vertrouwen. Sinds ik hier ben begonnen zijn er al drie bijeenkomsten geweest om daaraan te werken. Praat-sessies, outdoor elementen, achterover bij elkaar in de armen vallen.  Aan het eind maken we dan goede afspraken en verbeterplannen. Waar vervolgens niemand zich aan houdt.’

Marie-Antoinette is de wanhoop nabij.

Ze stuurt sinds een half jaar de HR-afdeling van het regionale ziekenhuis aan. Haar voorganger heeft een behoorlijke erfenis achtergelaten. Hij was er te weinig, heeft op een onhandige manier veranderingen doorgevoerd en had geen gevoel voor wat er speelde in de afdeling.

Er is veel wantrouwen en nagenoeg nul samenwerking

Maar ja, door het gebrek aan vertrouwen komt die samenwerking natuurlijk niet van de grond.

‘Mensen werken volled...

Pauline Voortman
Zodra ik lees dat het over vertrouwen gaat veer ik op: aan welke voorwaarden voor vertrouwen wordt in dit verhaal niet voldaan? Het blijkt te gaan om onvoldoende voorspelbaarheid in de werkomgeving: te weinig duidelijkheid zorgt voor gebrek aan onderlinge welwillendheid en zo schuift iedereen alles van zich af en voor zich uit. Mooi voorbeeld van een situatie waarin ‘ achterover in elkaars armen vallen’ niet voor oplossingen zorgt maar het’saaie’ organiseren wel!

Meer over Interne communicatie en samenwerking