Hoe draag je als manager actief bij aan diversiteit binnen je team?

Cover stories

Organisaties presteren beter als hun medewerkers gemengde culturele en etnische achtergronden hebben, oftewel: als zij werken in diverse teams. Rijksoverheid.nl meldt dat deze organisaties vaak een hogere omzet hebben, betere overlevingskansen kennen, dat ze vernieuwender en creatiever zijn én meer tevreden en loyale medewerkers hebben. Genoeg voordelen dus. Voorwaarde is wel dat de leidinggevende goed kan omgaan met de mix van achtergronden.

Diversiteit realiseren, maar hoe

Uit de ManagementScore 2022, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland, blijkt dat bijna de helft (48%) van de organisaties diversiteit hoog op de agenda heeft staan. Slechts de helft van de managers stelt actief bij te dragen aan het realiseren van diversiteit op de werkvloer. Dat kan...

dijkstra p
Lid sinds 2019
Hoi Rob,
De quote dat organisaties beter presteren met diverse teams is wel heel erg kort door de bocht hoor. Waar is dat op gebaseerd? Niet op het management onderzoek dat jullie hebben gedaan (wel heel interessant overigens!).
Als je wetenschappelijke onderzoeken erop naslaat dan zie je dat diverse teams beter KUNNEN presteren, maar pas als je aan allerlei randvoorwaarden hebt voldaan. Als aan die voorwaarden wordt voldaan zie je dat dit soort teams vooral beter is in het bedenken van ideeen en creatieve oplossingen. Opleidingen zouden moeten insteken op die voorwaarden: welke voorwaarden moeten gerealiseerd worden wil een divers team meerwaarde opleveren boven een team van gelijkgezinden en met welke tools kan je managers daarvoor toerusten?

Meer over Diversiteit in organisaties