Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Dank, Nadine en Bram, voor het delen van deze case, erg leerzaam, vooral de gewenste aandacht voor de zachte kant van samenwerken. Slimme oplossing gevonden om Scrum binnen een traditionele projectorganisatie-structuur in te passen.

Wat een prettig, helder en ‘down to earth’ verhaal – voor mij als scrum master heel herkenbaar en bruikbaar.

Dank voor het artikel! Goed dat hier vanuit de praktijk aandacht voor is.

Een voor mij herkenbaar en leerzaam verhaal. Dank daarvoor.
Ik heb nu ruim een jaar ervaring als Scrummaster. De zachte kant is inderdaad onderbelicht in de Scrumguide en ook in diverse trainingen wordt er meer aandacht gegeven aan de gebeurtenissen en artefacten. Onlangs heb ik een Agile-scrum introductie gegeven aan teammanagers en ben bewust met de zachte kant begonnen. Ik heb het ijsbergmodel van McClelland als metafoor genomen. De zachte kant heb ik toen de binnenkant van Agile-scrum genoemd, datgene dat onder water zit. De buitenkant zit boven water en dat zijn bv. de productbacklog, de standup en de sprint review.
Ik heb zelf moeite met de woorden “zacht” en “hard”, ik draai ze liever om.
Agile is voor mij een mindset – je bent Agile! Daar aan werken samen met het team, is lastig en vaak hard. Daar gaat het over je eigen normen en waarden, de relatie, over elkaar raken en geraakt worden, over elkaar helpen. Dat kan soms pijnlijk zijn, dichtbij en emoties oproepen.
En als er weer kleine stappen worden gezet, dan geniet ik.

Toon alle 4 reacties
x
x