Flexibiliteit is het nieuwe management

Columns

Een grote multinational wilde enige tijd geleden haar werknemers op projectbasis voor een bepaalde periode inhuren door "een maximale verblijfstijd in de functie vast te leggen". De onderneming hoopt zo sneller en natuurlijk flexibeler op veranderingen in de markt te kunnen reageren.

Flexibiliteit is het nieuwe toverwoord op managementgebied. De manager die het begrip niet te pas en te onpas gebruikt, lijkt niet meer mee te tellen. Het is net als het recent nu ook buiten vakkringen veel gebezigde 'employablity' een term die niet ter discussie lijkt te staan en blijkbaar bij iedereen hetzelfde begrippenkader oproept.
Toch is flexibiliteit vaak niet meer dan een kreet. Als de term op organisaties slaat, betekent flexibiliteit vandaag de dag het aanpassen aan omstandigheden. De lading 'buigza...

Zoë du Chattel
Beste lezer,

Voor het afstudeeronderzoek in mijn Master Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam doe ik onderzoek naar de toepassing van functionele flexibiliteit in organisaties. Ik richt mij daarbij vooral op de HR praktijken die worden toegepast om dit mogelijk te maken. Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar bedrijven die bezig met functionele flexibiliteit, of die hier mee aan de slag willen gaan en die het interessant zouden vinden om mee te werken aan mijn onderzoek.

Mocht dit interessant zijn voor uw bedrijf dan kunt u via onderstaand email adres contact met mij opnemen.


Met vriendelijke groet,

Zoë du Chattel
zduchattel@gmail.com

Meer over Organisatieontwerp