Faciliterend leider of zachte heelmeester?

Columns

Faciliterend leiderschap. Dat is wat we tegenwoordig willen. Coachende leiders, die naast ons staan in plaats van boven ons. Zodat we gestimuleerd worden om ons te ontwikkelen en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Zodat we het liefst zoveel mogelijk zelfsturend worden. Dat zou voor alle partijen een grote win-win situatie zijn.

Daar ben ik het helemaal mee eens. Er zit echter ook een risico aan. Faciliterend leiderschap kan heel gemakkelijk overgaan in zacht heelmeesterschap. Een zachte heelmeester in het management kun je herkennen aan de leider die altijd open staat voor een goed gesprek en altijd bereid is om zich te laten overtuigen door 'goede argumenten'. Op zich hoort dit ook bij faciliterend leiderschap. Het verschil zit hem erin dat zachte heelmeesters hun positie onvoldoende...

Peter Meurs
Helemaal mee eens. De coachende rol naast de medewerker brengt ons verder. Collega's verantwoordelijk maken voor deeltaken en samen de eindresultaten beoordelen op een constructieve wijze levert veel op. Betekent ook dat wanneer een collega een beter idee heeft dan jijzelf je daar ontzettend blij mee moet zijn. Dat is voor sommige leidinggevenden wel eens moeilijk. Je moet je kunnen beseffen dat hierdoor je eigen werk makkelijker wordt ! De rol van de faciliterende manager is op basis van de deelresultaten overwogen keuzes te maken en soms zijn dat compromissen. Zo gaan we het doen !

Meer over Leidinggeven