Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Een prachtig pleidooi voor wijsheid. Heel herkenbaar om naast kennis en ervaring ook moed als belangrijke factor voor wijs handelen te zien.

Dank voor je reactie Marcel!

Boeiend stuk! Vooral benieuwd naar het ‘hoe dan’. Misschien kan je inspiratie halen uit ons privé leven. Mijn indruk is dat we daar vaak al veel moed tentoon spreiden en gezond boeren verstand gebruiken. Wat een typisch fenomeen dat we daar in werkomstandigheden dan zo’n moeite mee hebben.

Goed stuk en duidelijk herkenbaar in de praktijk waar ik werk als risicomanager en auditor. Ik merk steeds vaker dat ik met mensen in gesprek ga die ook vooral bang zijn om de regelgeving verkeerd te interpreteren en dat niet zichtbaar is vastgelegd ‘hoe’ ze dan voldoen aan alle regels. Hierdoor ontstaat een onwijs grote hoeveelheid aan checklists. Als ik als auditor vraag ‘waarom’ vul je de checklist in, krijg ik veelal dan ook het antwoord: omdat iemand in de organisatie (vaak een auditor of directeur) dat heeft gezegd.
Het zelfstandig, bewust en goed blijven nadenken verdwijnt hierdoor meteen als sneeuw voor de zon.

Remco Immers: Dank je wel voor je reactie. De ‘hoe dan’ is geen quick fix maar ik waag er toch een tweede deel aan. Komende dagen ga ik eraan schrijven. Je input wat betreft privé leven neem ik mee.

Janneke Blom: herkenbaar wat je beschrijft. Dinsdag a.s. zit ik met twee partners verder te ‘brainen’ over hoe die cirkel te doorbreken zou zijn. Om te beginnen in de financiële sector. Vooralsnog staat er een lezing op 14 september gepland, waar we de eerste proeve met geïnteresseerde bedrijven delen.

Toon alle 5 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of