Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Eens met het belang van goede communicatie in teams, tussen PO en team en tussen teams bij Agile/scrum werken. Wat ik niet herken is dat de communicatieprofessional de rol pakt om mensen en teams te ondersteunen in hun communicatieve skills. De communicatie mensen die ik tegenkom in organisaties maken nieuwsbrieven of blogs en tegenwoordig vlogs, zorgen voor mooie folders en infographics en bewaken enorm goed waar zij allemaal niet van zijn. Tot mijn verbazing (inmiddels niet meer overigens) lijken zij niet te zijn van communicatie skills als; vragen stellen, luisteren, feedback geven, aanspreken of zelfs presenteren (wel een ppt of prezi maken, dat wel). Communicatie prof, stap uit de middelen en ga de mensen in je organisatie echt ondersteunen in hun ontwikkeling van communicatie vaardigheden! Zie artikel hierboven, het is zeer welkom!!

What about a ‘communication guild’? A group of people that want to share knowledge, tools, methods, and practices … with respect to (better) communication. Would that work? Do you know of comparative guilds? What’s your opinion?

Veel agile teamleden komen uit verschillende landen en zijn cultureel divers. Nu allerlei onderzoek uitwijst dat soft skills en m.n. kennis van culturen en intercultureel communiceren steeds belangrijker worden, sterker nog de skills van de toekomst zijn, verwacht je daar ook aandacht voor.

@Henriette: Fascinerend he? Terwijl het zo’n verrijking is van het communicatievak én van verandertrajecten. Goed om te lezen dat jij deze ontwikkeling ook als een kans ziet!

@Patrick van Thiel: What a superb name, a communication guild! We built communication communities for organisations, where we supported important communicators like leadership, project managers or change agents with training and tools. And it worked great: the organisation itself becomes more communicative. An extra ‘plus’ to these communities: it is a more sustainable way of working. People don’t need to rely on others (advisors e.g.), they can act on communication issues theirselves. The only thing is that we did not have this name yet – I would have loved to name it ‘a guild’, it is a great description!

@Bert van Heijfte: Wat een fijne toevoeging. Het is inderdaad een belangrijk element in agile teams dat volgens mij nog niet vaak wordt meegenomen in de werkwijze of teamontwikkeling.

@Lonneke van Rees: Squads, Tribes, Chapters en dus ook Guilds. Guilds kom je niet vaak tegen, maar zouden goed kunnen werken voor communicatie. En ook voor branding. Daarnaast kun je ook nog e.e.a. verankeren in je “definition of ready”. Bijvoorbeeld op het vlak van merkwaarden en hoe er wordt gecommuniceerd.

@Bert van Heijfte: gebruik maken van good old Hofstede en het met elkaar delen van elkaars culturele achtergronden zijn cruciale onderdelen van teamontwikkeling. En ja dat moet ook bij agile teams. En al helemaal als je bijvoorbeeld als Belgen en Nederlanders met elkaar samenwerken. De culturele verschillen en het verschil in taalgebruik is gigantisch. Soms frustrerend en leuk tegelijkertijd.

Toon alle 7 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of