Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Beste Ton, ik ben het helemaal eens met je artikel hoor, maar dit stukje klopt van geen kanten: “Maar om bij een glastuinder veranderingen door te voeren moet je van goeden huize komen. Laat staan om een blikwisseling in de hele sector te bewerkstelligen! Toch lijkt dit nu te gaan gebeuren.”

Als er ergens heel veel innovatie is geweest de afgelopen jaren is dat wel in de tuinbouw. Ik raad je aan om de historie van de ontwikkelingen van de tuinbouw eens goed te bekijken. Op substraat telen, hommels voor bestuiving ipv trillen, lieveheersbeestjes om luizen te bestrijden, buizenrail karren om makkelijker te plukken, haken om langere tomatenplanten te kweken, onder kunstlicht telen, experimenten met plukmachines, introductie van nieuwe rassen, WKK, nieuwe sorteermachines op kleur, formaat en afwijkingen, en zo kan ik nog lang doorgaan.

Liever lieveheersbeestjes dan fipronil.

Beste Marieke,

Prima dat je de nodige nuancering aanbrengt. Ongetwijfeld is er op het gebied van innovatie het nodige in de glastuinbouw tot stand gebracht. Maar wat betreft verlichting is er nog veel winst te behalen.

Interessante column! Ik ben een fan van Joel A. Barker: “Paradigma’s, Mentale modellen voor de toekomst”. Blikwisselingen zou ik dan opvatten als paradigmaverschuivingen.

Toon alle 4 reacties
x
x