Meer 'koninklijke' speeches graag!

Columns

The King’s Speech was de grote winnaar bij de Oscar-uitreikingen dit jaar. Maar wat een weinig ‘koninklijke’ speeches kregen we tijdens de uitreiking zelf te horen! Misschien komt het doordat het scenario van de avond net zo stevig dichtgetimmerd was als het scenario van menige film. Nu gaat het op zo’n avond natuurlijk niet om de speeches, maar is daar echt niets meer van te maken dan te zeggen dat je sprakeloos bent en vervolgens een bloedeloze opsomming van dierbaren geeft? Natuurlijk wel!
Daarom zijn hier vijf tips om persoonlijk en verbindend te presenteren. Voor Oscarwinnaars en voor iedereen die regelmatig een toespraak moet houden.

1 Zorg dat de inhoud van de speech de moeite waard is voor de luisteraar

Ik heb geen idee waarom Oscarwinnaars denken dat hun luisteraars het interessa...


Francine Derks
Toen ik de uitreiking van de Oscars dit jaar bekeek, vroeg ik mij hetzelfde af als jij Annet. Hoe is het mogelijk dat mensen die iedere dag bezig zijn met "goed overkomen", "teksten (van anderen) uitspreken", "persoonlijke presentatie" het er zó slecht vanaf brengen. Is het niet mogelijk om dit beter voor te bereiden? Desnoods iemand anders de speech te laten schrijven? Annet, je geeft kraakheldere tips en aanbevelingen om er een succes van te maken. Nu nog in het engels vertalen en naar de dames en heren acteurs sturen! Bedankt voor je artikel!
Dirk
Filmopnames duren ook niet voor niets vaak heel lang met scènes die steeds over moeten!

Meer over Presentatie