Bedrijven zetten wendbaarheid met stip op 1 voor 2019

Columns

Wendbaarheid staat met stip op 1 op het ondernemerslijstje van goede voornemens voor 2019. Dat kunnen we gerust stellen als we kijken naar uitspraken van bestuurders, directies en topmanagers in de media. Naast klantgericht ondernemen is wendbaar ondernemen dé succesfactor voor de komende jaren. En dan maakt het niet meer uit in welke sector je actief bent.
Een kleine rondgang langs de bestuur- en directiekamers. Te beginnen bij de erg hectische, snel groeiende en zeer competitieve luchtvaartbranche.

Daar zegt Pieter Elbers, president-directeur van de KLM het zo: "Voor KLM is meer snelheid één van de topprioriteiten. Sneller meegaan met alle veranderingen en inspelen op de voordelen van technologische ontwikkelingen. Terwijl eerst schaalgrootte de belangrijkste kostendrijver was, beweegt K...


M vdh
Lid sinds 2019
Beste Sjors,
Kun je ook iets zeggen over wat je in onderwijs ziet?
Sjors van Leeuwen
Auteur
Dag Marieke, ik heb niet zo'n scherp beeld van wat er precies in het onderwijs gebeurt, maar daar zal 'wendbaarheid' ongetwijfeld ook een steeds grote rol gaan spelen gezien de turbulentie in onderwijsland. Als ik iets tegen kom, dan laat ik het weten.

Meer over Strategie