Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Visie een langjarig ding?
Overal waar ik geweest ben wordt visie permanent (jaarlijks) en bij grote onvoerziene omstandheden opnieuw geëvolueerd.

Jos Steynebrugh
Change Enhancement, Zoetermeer

Natuurlijk is alles waar, wat het artikel bevat… Idealiter.
Wat jammer dat die visie vaak zo ver weg is.

En, helaas, staat visie ook vaak voor het proces vertragen of uitstellen, “omdat de visie ontbreekt”, het groepsproces tegenwerken, “omdat we nog niet uit zijn wat onze visie is”, etc .

Soms denk ik wel eens visie is datgene wat er nu gebeurt, waar nu actie op wordt ondernomen, als “visie” weer eens in de weg staat van ” doen”.

groet,
Ronn van Etten

Ronn slaat de spijker op z’n kop. Visie moet zorgvuldig doordacht zijn: niet een dwangbuis die alle creativiteit smoort, maar wel nauwkeurig genoeg om de mateloos vermoeiende, buitengewoon irritante oeverloze normzoekende vergaderingen maandagmorgen kort te sluiten.

ALS er al een visie ligt, dan moet je bovenmenselijke inspanning getroosten om die éne deal (die BUITEN de scope ligt en waar je dus gewoon NEE tegen moet zeggen) niet TOCH te laten doorgaan. Omdat het opgegooid wordt tot in de raad van bestuur. Het bedrijf trapt op de bananenschil en maakt een spagaat tussen geformuleerde richting en buitenkans. Een ECHTE bananasplit dus.

Als je zo’n onvoorziene buitenkans TÓCH wil pakken, dan moeten waarden, missie en visie worden aangepast zodat ie er wèl in past. Hier maak je overigens zelden vrienden mee in je club.

Als deze consequenties niet bespreekbaar zijn kun je je tijd beter besteden aan gewoon werken en kijken waar het schip strandt. De zeiler weet het je haarfijn te vertellen: alleen vóór de windt betekent dat je op een dag aan lager wal zit. Zeker weten.

Groet,
Jos Steynebrugh
Change Enhancement, Zoetermeer

Een visie is als een kompas en telt weinig woorden. Schrijf dus minder maar kijk beter. Misschien zien we dan iets. Zie http://www.samenondernemen.nl

Beste mensen,

Visie: Een mooi woord, voor dat gene wat ik verwacht, wat er zal of kan gebeuren in de toekomst.

Maar wanneer stel je je doelen bij; Het liefste op tijd maar op basis waarvan? Of spreek ik eigenlijk over gokken in de toekomst? Wat is hierbij een verstandig tijdbestek om te kiezen?

Jazeker; Ook bij een bedrijfs visie hoort investeren en risico nemen; Weliswaar op uw verantwoorde wijze zult u redeneren. Nu, zolang mijn visie juist is en het resultaat nog wat oplevert, doe ik het toch goed? Maar hoe kan het dan beter wanneer de visie niet/onvoldoende strookt met de realiteit en cijfers in het rode gebied schieten?

Hoe voorkom je daarbij verwijten en wie stelt zich verantwoordelijk op als het toch anders loopt?

Bent u dan niet alleen maar onderdeel van……………..?

Hoe borgt u afspraken die verantwoord zijn genomen over onze visie en wanneer stellen we ze bij? Hierbij oppassen voor paniekvoetbal en enkele gebeurtenissen die als “de waarheid” gaan gelden….. Dit klinkt makkelijk en lijkt voorspelbaar maar is het dat ook? Mensen die zich laten leiden door emoties en hierop besluiten nemen dan wel uitspraken doen………herkent u dit?

Wat is u visie nu en hoe is die genomen?

Toon alle 5 reacties
x
x