Angst in míjn organisatie, welnee! Deel II

Cover stories · Cases

Angst in míjn organisatie, welnee! Deel I beschrijft een team met veel onderlinge irritaties. Cynische opmerkingen en wederzijdse kritiek bepalen de sfeer. Sommigen doen er het zwijgen toe. Wat nu?

Stap 2: Het gesprek aangaan met je team

Hoe doe je dat?

Je hebt de eerste observaties binnen. Je hebt gekeken hoe teamleden met elkaar omgaan en je hebt ook je antennes uitgezet om de sfeer te proeven. Je bent als het ware in een helikopter gestapt en boven het teamproces gaan cirkelen. De komende tijd ga je je opstellen als onderzoeker. Je gaat informatie verzamelen en deze vervolgens weer terugkoppelen aan je team. Het uiteindelijke doel is dat er een gezamenlijk beeld ontstaat over hoe angst de samenwerking beïnvloedt.

Voordat je het gesprek met je team aangaat is het van belang dat je eerst...

Thijs Swaders
Interessant stuk om te lezen. Het maakt ook weer duidelijk hoe mensen door te denken dat niet communiceren van de eigen gevoelens/belevingen veiliger maakt, terwijl het onveiliger maakt.
Dhian Sioe Lie XS
Dank Inge voor het natte, koude water - waarin allemaal haaien zwemmen - wat vóór te verwarmen: als je jouw richtlijnen volgt blijkt vaak dat die ander ook maar een gewoon mens is die behoefte heeft aan warmte, begrip en compassie. Ik zou wensen dat niet alleen de 50plussers, maar ook de 30plussers onder ons gaan beseffen dat we allemaal een rugzak(je) met ons meedragen. Ook al ziet dat er rond de dertig eruit als een - stuk lichtere - backpack. Iedereen heeft namelijk vlekjes en een gebruiksaanwijzing. Dat is niet meer dan menselijk. Dus heb vertrouwen en wees niet bang om een beetje nat te worden. Want zwemmen kunnen we heus wel.
Dhian Sioe Lie XS

Meer over Team ontwikkeling