Afhankelijkheidsbewustzijn oorzaak falen zelfsturend team!

Columns

Zelfsturende teams zijn in opmars. Het succes van buurtzorg met zijn 40% lagere operationele kosten heeft deze trend een extra boost gegeven. Niet alle teams, die de overgang maken naar zelfsturing zijn succesvol. Als zelfsturing vanwege kostenreductie wordt ingevoerd, zijn teams minder succesvol dan als vanuit de missie van de organisatie en de klant centraal wordt gesteld.

Vanuit de missie kunnen medewerkers zichzelf beter organiseren dan organiseren rondom het uitvoeren van taken gebaseerd op instructies.

Wat is het geheim van een succesvol zelfsturend team?

Ondanks dat teams zichzelf succesvol organiseren ligt het ziekteverzuim hoger dan binnen traditioneel georganiseerde teams waar leidinggevenden de touwtjes in handen hebben. Hoe ontstaat het hogere ziekte verzuim ondanks het succes...

Herly Wowor
Lid sinds 2019
Goed artikel. Zelfkennis als basis voor verandering, een hele klus.
Weerstand en angst spelen een belangrijke rol om niet naar jezelf te kijken. Vluchten in woorden en Windowdressing taal, PowerPoint plaatjes en mooie tabellen.
Contact maken met jezelf en anderen is essentieel voor veranderingsprocessen.
Laat je inspireren door een goede coach, in de geborgenheid van een mooi gesprek je Feedforward ontvangen, thuis je oefeningen doen en in de wandeling je ademhaling koesteren.
De poëzie van je eigen groei en leermomenten. Verbeeldingskracht en op zoek naar je eigen authenticiteit, wat kan dat mooi zijn, stap voor stapje.
Maar......een heel goede coach is belangrijk, voor een periode van 6 maanden en dan een pas op de plaats. Het kan!
Guus Cruts
Stap voor
stap
voor stap
wie toch
neemt bij de hand mij
naar waar alleen
ikzelf
komen kan
niemand anders
dan die mij
kent dieper
dan ik mij ken
Jij Coach.
Guus Cruts
Jij Coach
Jij Innerlijk Kompas

Bronvermelding: Pagina 110 uit: Keesing, E. (2008). A Sufi Master Answers: On the Sufi Message of Hazrat Inayat Khan. Delhi: Motilal Banarsidass Publishers Private Limited.
Annick Nevejan
Goed artikel. Mijn ervaring is dat een systeemgerichte aanpak ongelooflijk kan bijdragen aan in leren geven en nemen van leiderschap en hoe een systeem te bouwen met anderen in een zelfsturen team om effectieve werkrelaties te ontwikkelen. Dit vraagt ook om een beter begrip van groepsprocessen en fasen van ontwikkeling in teams, zodat je situaties minder persoonlijk neemt. Al jaren train ik mezelf in Systems-Centered® Training en hierdoor kan ik niet alleen zelf beter mijn functionele rol als (team)coach en trainer opnemen, maar ook adequater zowel teams als individuen begeleiden in hun ontwikkel stap naar betere samenwerking en hoe je het systeem waar je deel van bent kunt beïnvloeden zodat de doelen gehaald worden van team en je werkrol.
Guus Cruts
Hoi Annick,

Klinkt heel goed, en je hebt vast wel een keer meegemaakt dat verschillende teamleden verschillende opvattingen bleken te hebben van hun overkoepelende systeem. Hoe heb je dat toen opgelost?

Groet, Guus
Alle Bethlehem
Van leiden naar coachen als ontwikkelingsperspectief voor teams. Samen verantwoordelijk, samen doen.

Meer over Gedragsverandering