Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Goed artikel. Zelfkennis als basis voor verandering, een hele klus.
Weerstand en angst spelen een belangrijke rol om niet naar jezelf te kijken. Vluchten in woorden en Windowdressing taal, PowerPoint plaatjes en mooie tabellen.
Contact maken met jezelf en anderen is essentieel voor veranderingsprocessen.
Laat je inspireren door een goede coach, in de geborgenheid van een mooi gesprek je Feedforward ontvangen, thuis je oefeningen doen en in de wandeling je ademhaling koesteren.
De poëzie van je eigen groei en leermomenten. Verbeeldingskracht en op zoek naar je eigen authenticiteit, wat kan dat mooi zijn, stap voor stapje.
Maar……een heel goede coach is belangrijk, voor een periode van 6 maanden en dan een pas op de plaats. Het kan!

Stap voor
stap
voor stap
wie toch
neemt bij de hand mij
naar waar alleen
ikzelf
komen kan
niemand anders
dan die mij
kent dieper
dan ik mij ken
Jij Coach.

Jij Coach
Jij Innerlijk Kompas

Bronvermelding: Pagina 110 uit: Keesing, E. (2008). A Sufi Master Answers: On the Sufi Message of Hazrat Inayat Khan. Delhi: Motilal Banarsidass Publishers Private Limited.

Goed artikel. Mijn ervaring is dat een systeemgerichte aanpak ongelooflijk kan bijdragen aan in leren geven en nemen van leiderschap en hoe een systeem te bouwen met anderen in een zelfsturen team om effectieve werkrelaties te ontwikkelen. Dit vraagt ook om een beter begrip van groepsprocessen en fasen van ontwikkeling in teams, zodat je situaties minder persoonlijk neemt. Al jaren train ik mezelf in Systems-Centered® Training en hierdoor kan ik niet alleen zelf beter mijn functionele rol als (team)coach en trainer opnemen, maar ook adequater zowel teams als individuen begeleiden in hun ontwikkel stap naar betere samenwerking en hoe je het systeem waar je deel van bent kunt beïnvloeden zodat de doelen gehaald worden van team en je werkrol.

Hoi Annick,

Klinkt heel goed, en je hebt vast wel een keer meegemaakt dat verschillende teamleden verschillende opvattingen bleken te hebben van hun overkoepelende systeem. Hoe heb je dat toen opgelost?

Groet, Guus

Van leiden naar coachen als ontwikkelingsperspectief voor teams. Samen verantwoordelijk, samen doen.

Toon alle 6 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of