Waarom persoonlijkheid onderdeel moet zijn van diversiteit

Columns

Diversiteit en inclusiviteit zijn zaken waar veel bedrijven inmiddels extra aandacht voor hebben. Ze zorgen voor een goede verhouding tussen mannen en vrouwen en teams van verschillende herkomst. Maar hoe divers is een team eigenlijk als veel van die mensen dezelfde persoonlijkheid blijken te hebben? Zouden we persoonlijkheid geen onderdeel moeten maken van diversiteit?

Talloze onderzoeken tonen het aan: diversiteit en inclusiviteit kan een bedrijf zowel op de korte als de lange termijn veel opleveren. Niet alleen op het vlak van werkgeluk, maar ook als stimulans voor een gezond tegengeluid en nieuwe ideeën. Van het belang ervan zijn veel bedrijven inmiddels dan ook doordrongen en om die reden hebben ze er beleid op gemaakt. HR-afdelingen nemen dit mee in hun selectieprocedures en zorgen e...

Nico Wortel
Lid sinds 2019
Ik denk dat het heel belangrijk is om de persoonlijkheid van iemand te bekijken. Want er zijn nogal wat narcisten in de hogere lagen, en doen daar veel kwaad. Door vooral naar de persoonlijkheid te kijken, kan dit voorkomen worden!

Meer over Diversiteit in organisaties