Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Hallo Aart,

Een leuk raadsel schreef je! Graag denk ik even met je mee.

De crisis en veranderen: Als je voelt dat je omgeving verandert (verslechtert), dan leidt dat snel tot het zoeken van houvast. Extra aandacht dus voor wat zich bewezen heeft. Tegelijkertijd is het juist dan noodzakelijk om de werkwijze aan te passen…. Een mooi dilemma!

Een vruchtbare weg is die waarin de dialoog tussen de ervaren senioren en de jonge vernieuwers op gang komt. Dat vraagt het goed aansluiten bij elkaar, en het goed inleven in wat er al is in de organisatie. Dat seniors ‘ruimte geven’ is dus niet genoeg. De junioren vragen om ‘directe feedback over waar ze goed in zijn, en steun’. (aardig dat ze volgens het citaat niet feedback vragen op punten waar ze niet goed in zijn…).
In een dialoog kunnen de inzichten bij elkaar komen. Kan vastgesteld waorden wat het nuttig is in het bestaande, en wat zinvolle veranderingen zijn. Een open dialoog tussen de ervaring (senioren) en de vernieuwers (de junioren) dus. Het grote voordeel is dat de verandering zo menselijker verloopt. De gedachten erover nestellen zich bij de betrokkenen. Er worden voorzichtig kleine stapjes gemaakt. En al doende krijgt zo de verandering gestalte!

Groet,
Koen Krikke

x
x