Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Als reactie op de bespreking van “The Inner Game of Work” zou ik naar voren willen brengen dat complementair hieraan een drietal interessante boeken verkrijgbaar zijn. De helaas veel te vroeg overleden hoogleraar Arnold Cornelis was filosoof, kennistheoreticus, auteur en een begenadigd spreker. Zijn basiswerk is het lijvige “Logica van het Gevoel”, filosofie van de stabiliteitslagen in de cultuur als nesteling der emoties (ca. 800 p.). Het koste mij (naast werk en gezin) 3 maanden om de omslagtekst en de eerste 30 pagina’s te bevatten. Daarna heb ik de rest van het boek in 6 weken intensief doorgewerkt. Het is absoluut een belangrijk boek in mijn leven. De twee boeken die daarop volgden, elk ca. 180 pagina’s, kon ik behoorlijk snel doorlezen: “De Vertraagde Tijd” en “Rustpunten van de Geest”.
Wat mij betreft absolute aanraders om je zelf te helpen (hernieuwd) te positioneren t.o.v. wereld, werk en leven. Ik raad druk bezette professionals aan met de laatste twee boeken te beginnen en zich desnoods daartoe te beperken. Trefwoorden in het kader van deze bespreking: “communicatieve zelfsturing”, “gevoel” en “rechtvaardiging”.

The Inner Game of Work is nu ook in het Nederlands beschikbaar onder de titel ‘Spelenderwijs werken'(Uitgeverij Nieuwezijds).
Coert Visser

Ik heb ooit The Inner Game of Tennis gelezen. Vond ik toen al reuze interessant. N.a.v. deze recensie ga ik dit boek zeker ook lezen.

Dit boek lijkt me fantastisch!
Het geeft antwoord op wat ik altijd al vermoed heb!!!
Goed initiatief!

Ik heb zowel de Amerikaanse editie als de Nerderlandse vertaling van the Inner game of work gelezen. De Nederlandse editie is van zo’n ermbarmelijke kwaliteit dat ik van ellende maar overgestapt ben op het origineel. Letterlijke vertalingen van Amerikaanse uitrdukkingen, taalfouten, slordigheden…doen allemaal afbreuk aan de zeer goede inhoud van het boek.

Toon alle 5 reacties
x
x