Misschien heeft u helemaal niets met voetbal. Maar als zelfs Het Financieel Dagblad aangeeft dat de sport crisisbestendig is, en als we zien hoeveel Nederlanders direct of indirect baat hebben bij het aanstaande EK dan kan ook ManagementSite niet om het fenomeen heen. Sinds 2000 niet met analyses achteraf, maar met analyses voorafgaand aan EK’s en WK’s die wonderwel blijken uit te komen!

Neem de discussie over de spitsen, die momenteel het land beroert. ‘Zijn er al Tweede Kamer-vragen over gesteld?’, vraagt bondcoach Van Marwijk zich vertwijfeld en vooral ook geërgerd af.  Hij had zich deze ergernis kunnen besparen, want al twee jaar geleden stond op ManagementSite de volgende analyse te lezen:

…… dan komen we op de invulling van de spitspositie. Het vertrouwen in Van Persie bleef groot, maar het moet gezegd, het is géén spits, hoe graag hij dat zelf ook wil. De systeemfout zit echter tussen de oren van de Nederlandse trainers. Want die willen een zogenaamde meevoetballende technische spits. Allemaal leuk en aardig, maar dan zouden de Duitsers toch echt hun topspitsen Podolski en Klose thuis laten. Spelers de het afgelopen jaar geen deuk in een pakje boter hebben geschoten. (…..) Dat ligt niet aan van Persie en eigenlijk niet eens aan de coach, het ligt in mijn optiek aan het systeemdenken binnen het Nederlandse voetbalgilde. Een spits die scoort is niet goed genoeg, hij moet ook kunnen meeverdedigen, het spel verdelen en technische hoogstandjes laten zien. Van Marwijk heeft de verkeerde spits het vertrouwen gegeven. Succesvolle voetbalteams zijn een mix van talent, harde werkers, charismatische leiders, opofferingsgezinde spelers en specialisten. De juiste mix wint. Er is in het Nederlandse voetbal te weinig respect voor de specialisten binnen teams, met name voor scorende spitsen.”

Lees ook:

De ideale bondscoach

Het is niet de eerste keer dat ManagementSite voorafgaand aan een WK of EK op basis van managementconcepten en zaken als performance management adviezen geeft aan het Nederlands elftal. Wat te denken over het tweeluik over de trainbaarheid van strafschoppen, dat tot op de dag van vandaag een hot topic is gebleven.

Ondanks alle bewijzen blijven de Nederlandse spelers en trainers afwijzend reageren op alle tips en tricks. Men weet het allemaal zelf beter. Over de ervaringen met de voetbalwereld en de weigerachtigheid betreffende zijn adviezen zal auteur en hoofdredacteur van ManagementSite Gyuri Vergouw, sinds het verschijnen van zijn eerste artikelen over de strafschop ook wel Professor Penalty genoemd, tijdens het EK verder berichten.

Onderstaand vindt u een lijst met artikelen over management en voetbal, inspirerend en toonaangevend. ManagementSite wenst u veel lees- en voetbalplezier de komende weken.

Meer info over het EK voetbal op www.strafschop.nl

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x