Seks op de werkvloer: Shakespeare weet er wel raad mee

Columns

Waar mensen zijn is lust, waar lust is, is soms seks. Logisch en niet te vermijden. Toch sluiten veel organisaties kuis de ogen voor dit onderwerp en laten daarmee ruimte voor het ontstaan van problemen op het vlak van integriteit, samenwerking en transparantie. Shakespeare maakte graag en veel gebruik van deze thema’s, want seks op de werkvloer is ook van alle tijden. De recente affaire binnen het Openbaar Ministerie en het misbruik op de Koninklijke (…) Militaire Academie maken dat nog eens pijnlijk duidelijk. Lees dit artikel voor vijf praktische tips hoe je als organisatie om kan gaan met dit lastige onderwerp.

Ongepaste relaties, (seksuele) intimidatie maar ook liefde waren geliefde ingrediënten voor Shakespeare in zijn stukken. Hij wist echter ook feilloos de dilemma’s en consequenti...

P.F. Hoogerwerf
Helaas haal je in dit artikel twee zaken door elkaar. Sexuele intimidatie zeker op de werk vloer zou hard moeten worden aanpakt door leiding gevenden. Dat iemand met macht hiermee kan weg komen komt omdat zijn leiding gevenden ook niet deugen in hun taak, maakt het nog wranger. Liefde is totaal wat anders dan sexueke intimidatie. Vaak zien collegas wat moois ontstaan en is het op een veilige werkplekeen kwestie van goed bespreken. Door beide items naast elkaar te zetten lijkt het alsof het gelijkwaardig is. Er is diepgaande analyse nodig om het probleem van sexuele intimidatie tegen te kunnen gaan. Door het te be handelen in de context van liefde sla je mi de plank mis in je artikel.

Meer over Seks en werk