De psychopatische leider

Columns

Lehman Sisters ruling a better world? Maartje weet beter. Een dictatoriale directeur, ruziënde bloedgroepen, oude meisjes versus jonge vrouwen, ‘old girls networks’, bureaucratie en opportunisme pur sang, vergallen haar leven en spirit.. Roman in de vorm van een feuilleton over een wereld waarin vrouwelijk leiderschap een mythe blijkt en Maartje een Kenau in de ware zin?

Deze kantoorsoap verschijnt iedere donderdag om de veertien dagen.

“Het ministerie hecht er belang aan nauwgezet betrokken te zijn bij het instituut. In deze economisch barre tijden en wervelwinden van bezuinigingen, is het van het grootste belang de banden aan te halen en strategische opportunities verder uit te nutten.” Trudy kon een drol opdienen en hem als exquise maaltijd serveren. Het was een ongekende kwaliteit. Ze...

Arie Vijfhuizen
Geweldige serie, genadeloos rake typeringen, goed geschreven. Ik heb alle stukjes gelezen. Deels schaterend van herkenning, deels met het beklemmende besef dat dit angstwekkend realistisch is. Toch hoop ik stilletjes dat Maartje niet te snel ontslag zal nemen, ik wil graag lezen hoe dit drama zich verder ontwikkelt.
Maartje Matthijs
Auteur
Dank je Arie, fijn om te horen!
Tja, hoe het afloopt met mij? Ik zou te veel verklappen.... Kun je nog wachten tot 8 maart? De Grande Finale!

Meer over Leidinggeven