Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Prima bijdrage van Jörgen Eijt.

Waarom is het zo lastig om logistieke processen beheerst te laten verlopen, terwijl we alles weten over de processen? We barsten van de managementinformatie uit onze ‘data-warehouses’. Lekker ‘minen’ in je data-warehouse en je hebt weer de mooiste statistiekjes en grafiekjes.
Maar, je kent ook de makke van die managementinformatie. Je hebt stapels gegevens over hoe lang de customer service-medewerker aan de telefoon hangt, hoe lang de klant erover doet iets op internet te bestellen en hoe lang de monteur over de reparatie deed. Maar geen enkel zinvol beeld waarom het zo lang duurde en nog belangrijker wat je moet doen om die tijd te verkorten. Je wilt toch eigenlijk weten hoe je echt hebt gewerkt!

Over de logistieke toepassingen van process mining schreven we eerder op:
http://www.delaatstemeter.nl/kennisnetwerken/waarom-lever-je-te-laat-proces-mining-geeft-het-antwoord/

Naar aanleiding van de reactie van Walther Ploos.

In proces modelling hebben we heel wat te zeggen over processtappen en workflows. Maar wanneer we bij het ruitje aankomen en een beslissing induceren denken we nog steeds dat ja, ja is en nee, nee. Helaas is dit niet zo. Marketing mensen weten al jaren dat de beslissing tot aankoop gedreven wordt door heel wat motieven eigen aan de (individuele) persoon. Waarom gaan we er bij procesessen steeds ervan uit dat beslissingen eenduidig zijn? GOK komt dichter bij de waarheid.
Een uitweg hieruit is het zorgvuldig matchen van cognitieve stijlen van mensen met de beslissende processtappen. Het voorbeeld vanhet steeds opnieuw aanpassen van de facturen is een mooi voorbeeld van hoe mensen ‘beslissen’ dat facturen al dan niet volledig zijn of passen binnen de gestelde norm. Strengere normen uitvaardigen is geen oplossing. Weten hoe mensen ermee omgaan is een stap in de goede richting.

Guido Van Nuffelen

[…] A two Dutch blog posts from Atos Origin and managementsite.nl. […]

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of