Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Goed gedaan Gyuri. De aanhouder wint!

Éen niet geheel onwaar artikel, maar het blijft een vorm van ‘het gelijk achteraf halen, een enigszins narcistisch artikel. (wel heel veel ‘ ik en mijn’!)

Prachtig, mooie vergelijking met de managementliteratuur: hulde “Joeri”! Wanneer kom je in Studio Brasil?

de belgische bondscoach ziet niets in psychologische ondersteuning voor zijn team (en/of hemzelf), en allicht ook niets in ondersteuning van een managementadviseur. maar misschien zit er wel een boeiend artikel in ?!

Beste Jan,

als er een team baat kan hebben bij psychologische ondersteuning, dan is het naar mijn mening wel Belgie, en dat zeg ik als econoom…daar is veel winst te behalen en dan zou er ook op andere wijze gestreden zijn denk ik tegen Argentinie. Er hingen iets teveel koppies naar beneden…
De weerstand van veel coaches tegen welke externe ondersteuning dan ook is groot, helaas gaat dit ten kosten van de resultaten en zijn coaches die hier wel gebruik van maken (of zelf actie op ondernemen zoals Van Gaal) dan in het voordeel. Ik dek dat heel veel Nederlanders het Belgie meer dan ooit gegund hebben, over vier jaar zal Belgie zonder meer ver komen met deze selectie…met wat psychologische ondersteuning, dat dan weer wel.

hgrt., Gyuri

Hè, wat een typisch Nederlandse reactie weer, Hans Wijlens. Gun Gyuri Vergouw zijn moment; hij wordt al 15 jaar verguisd. Eindelijk haalt hij, terecht, zijn gelijk.

Mooie analyse. ik ervaar iets soortgelijks in de project management wereld, als buitenstaanders, met het belang van —- en onderzoek naar —- de zogenaamde Human Factors. projectmanagement gaan volgens mij vooral om die human factors! Het verschil tussen winnen en verliezen, ofwel projectsucces- of failure.

Gyuri,
je weet dat ik je bijdragen altijd op prijs stel, en daarom vergeef ik je dat deze wel wat lang is uitgevallen! Ook al is dat laatste inhoudelijk natuurlijk geheel terecht.
Het is belangrijk, het belang van professionalisme overal te blijven benadrukken. Toeval bestaat, maar sommige dingen zijn geen toeval meer!

Wat een droevig lot was Ron Vlaar beschoren, beste man van het veld, en dan de eerste strafschop missen. Wat is de essentie van de missers van Oranje? Tijd!

Uit onderzoek van de Noorse strafschopwetenschapper Geir Jordet blijkt dat Nederlandse (en de ook slechte penaltynemers uit Engeland) spelers de strafschop veel sneller nemen dan bijvoorbeeld Duitse, het verschil ligt op ongeveer 0,5 seconden na de fluit van de scheidsrechter voor de Nederlanders en bijna een seconde voor de Duitsers. Daarmee vertonen Nederlandse spelers ‘vluchtgedrag’, ze willen zo snel mogelijk van de taak verlost zijn. De Duitse spelers nemen de uitdaging liever aan. Zij willen de taak zo goed mogelijk volbrengen. Voor de goede verstaander, een snel genomen strafschop hoeft dus niet altijd mis te zijn, maar wel veel vaker. Gisteren namen alle Nederlanders de strafschop relatief snel. Met de bekende gevolgen. Oplossing. laat spelers van de fluit minimaal nog tweemaal in en uitademen, beter voor de concentratie, rustiger en dus effectiever.
Gyuri

Zonder geloof en goed plan ging Nederland de penalty-serie tegen Argentinie in. Van Persie, een ‘zekerheidje’ werd gewisseld in de verlenging, waarmee ook de keeperswissel niet meer mogelijk was. Met De Jong als twijfelgeval in het team en grote kans op 0-0, had Van Gaal beter met Krul op doel kunnen beginnen , of met De Jong op de bank.

Cillissen is als Van der Sar aan het begin van zijn carriere. Goede keeper, en slecht op penalty’s. Hij ligt of in de verkeerde hoek, of hij os te laat als hij reageert op de bal.

We zagen verbetering, het is nog geen common knowledge. Van Gaal noemde het net zo makkelijk weer een loterij, terwijl iedereen zag dat we voor de erdte strafschop al kansloos waren.

[…] kunnen er als natie niet om heen, om de finale te halen moet je gewoon heel goed zijn in het nemen van penalty’s. Ik heb hier al heel veel over geschreven, maar ondanks de winst na  strafschoppen tegen Costa Rica […]

Gyuri: nieuwe missie, in het verlengde van wat je schrijft: de hoekschop.

Nederland verzuimt steevast om iemand achter de zestien op de tweede paal te zetten die een te lange hoekschop of te ver doorgekopte bal vanaf de eerste paal op kan pikken. De Duitsers doen dit wel en scoren daar vaak mee.

Rob, je hebt helemaal gelijk. In Bondscoach is ook aandacht voor de hoekschoppen en wat blijkt? De Duitsers scoren viermaal (4!) zo vaak uit hoekschoppen als de Oranjespelers. De standaardsituaties zijn compleet uitgedacht door de Duitse trainers, de Hollanders doen maar wat. Er is een beetje een kentering te zien, maar het is nog erg voorzichtig. Jammer, de Duitsers worden wereldkampioen dankzij snelle goals uit hoekschoppen of vrije trappen (Hummels tegen Frankrijk en Portugal) en speelden echt niet heel veel beter dan Oranje. Maar ja, voetbalcoaches en -analisten lezen liever voetbalboeken over paaldansende oud-voetballers dan een serieuze analyse te maken van hun vak. het blijft een ‘battle up-hill’, maar ook die worden wel eens gewonnen;-)

Toon alle 13 reacties
x
x