Meer geluk en succes op je werk?

Columns

Tot zeker medio januari vliegen ons op werk en privé de gelukwensen om de oren. Dat we het komende jaar maar heel succesvol en gelukkig mogen worden met z’n allen. Maar of dit nu holle frasen zijn of oprecht goed bedoelde intenties, kúnnen we er ook wat mee? Valt van onszelf uit geluk te sturen?

In hoeverre is ons eigen geluk maakbaar?

Wat geluk betekent is voor iedereen verschillend. De een is volmaakt gelukkig met een glas wijn op de bank, de ander is het liefst voortdurend op pad. Er zijn inmiddels tal van wetenschappelijke studies gedaan die aantonen dat er een positieve samenhang is tussen geluk, dat wat we subjectief welbevinden noemen, en creativiteit, productiviteit, zelfcontrole en levensverwachting. Met andere woorden, ons geluksgevoel heeft zijn werking op verschillende terrein...

Bert van Dam
Helemaal eens Natasja.
Het is zo'n kadootje dat je geluk en positiviteit op een relatief eenvoudige manier echt kunt beïnvloeden - en daarmee je team performance.
Geen dikke verhalen, gewoon aan de bak met een habit-change ondersteund door een app. Een gedragsverandering - om positiever te denken en doen- leren in 30 dagen. En de positiviteit delen met je team.
Precies daartoe hebben we HappyWe en HappyWeWork ontworpen (we meten in het dashboard oa hoe je scoort op de 3:1).
Zie www.multiplyhappiness.nl.
Ik wens je een mooie dag.
Hartelijke groet, bert
bert@multiplyhappiness.nl

Meer over Zingeving in werk en organisatie