Learning & Development: prioriteiten voor de toekomst

Columns

Als we kijken naar de voorspelde en de huidige trends in Learning & Development (L&D) wordt duidelijk dat niet alle voorspellingen zijn uitgekomen. L&D gaat voortdurend mee met nieuwe en moderne manieren van werken en volgt technologieën die zich sneller dan verwacht ontwikkelen. Maar leiders lopen nog steeds tegen dezelfde uitdaging aan: wat is de beste manier om talent te trainen en te behouden? Het is tijd om de focus te verplaatsen van ‘de grote ontslaggolf’ naar ‘de grote herprofilering’. Wat zijn de vaardigheden van de toekomst en hoe kunnen we ons personeelsbestand daarop trainen?

Verkeerd ingeschatte voorspellingen

De eerste voorspelling die niet uitkwam was het idee dat e-learning een bevlieging zou zijn. Hoewel de term e-learning breed i...

Otto van Verschuer
Lid sinds 2019
Stap 3 lijkt mij de eerste stap waarbij HR zich bewust is van haar/zijn vitale rol om de strategische doelen van de organisatie te realiseren.En daar dus ook naar te handelen. Dat vraagt m.i. meer kennis en begrip van de business en een serieuze gesprekspartner worden bij het bepalen van die strategische doelen.

Meer over Human Resources Management