Channels
Leestijd: 1 minuten

Innovatieplatform focust op topwetenschappers

1 Reactie

Ik vind dat dit kabinet zich teveel richt op de top instituten voor de bevordering van de innovatieve kracht van Nederland.

Ten eerste is het een EU-doelstelling om binnen afzienbare tijd winst te boeken op het vlak van innovatieve kracht van de EU. Dus solistische acties gericht op Nederlandse instituten is niet op z’n plaats. We moeten veel meer samenwerking zoeken met vergelijkbare instituten in Europa (en elders) en daaruit winst boeken.

Ten tweede zit de kracht van innovatie in de toepassing. Dat vereist een ontsluiting van kennis en ervaring. En dat vergt een open cultuur in organisaties om die beschikbare kennis en ervaring ook te kunnen toepassen. Dat betekent dat kennisbenutting belangrijk moet worden gevonden!

Ten derde zit er volgens mij meer winst te boeken in het bevorderen en vervolgens benutten van innovatieve kracht op de werkvloer. We moeten met z’n allen slimmer leren werken. Dat doe je door innoveren, vernieuwen of gewoon slimmer werken te belonen en te waarderen. Creativiteit moet meer kans krijgen.
Om dat overal voor elkaar te krijgen dient er (volgens mij) een cultuuromslag te komen op de diverse werkvloeren.

Voor het zover is stroomt er nog wel het nodige water door de Rijn.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of