Channels

De opkomst van HNW
Het Nieuwe Werken (HNW) heeft een duidelijke focus op plaats- en tijdsongebonden werken. Hoewel deze doelstelling duidelijk is, kent Het Nieuwe Werken verschillende definities. Wij willen Het Nieuwe Werken aanduiden als “een veelvoud aan maatregelen die gericht zijn op de keuzevrijheid van werknemers. Werken waar en wanneer men wil. De aansturing geschiedt op basis van vertrouwen, met goede ondersteuning van de benodigde faciliteiten” (TNO, 2011).

HNW wordt steeds meer toegepast in Nederland. 27% van alle werknemers in Nederland werkte in 2010 een deel van hun uren thuis. Het meeste thuiswerk vindt plaats in het onderwijs, gevolgd door de financiële dienstverlening (Koppes, de Vroome, Mol, Janssen, Van den Bossche, 2011). De overheid stimuleert Het Nieuwe Werken vanwege de vele voordelen die het biedt. Het reduceert de filedruk, vermindert de belasting voor het milieu en stimuleert innovatie, hetgeen de Nederlandse kenniseconomie ten goede komt.

De komst van nieuwe technologie
Het Nieuwe Werken staat voor slimmer, efficiënter en effectiever werken. Hierin is een stukje technologie noodzakelijk om de werknemers de faciliteiten te bieden die op kantoor ook aanwezig zijn. Met VoIP telefonie wordt het voor veel bedrijven steeds toegankelijker om dit voor hun werknemers te introduceren.

Lees ook:

Sietse en de tragiek van het Nieuwe Werken

De rol van VoIP
Naast deze particuliere vormen van telefonie, is een zakelijke telefonieoplossing natuurlijk vele malen aantrekkelijker vanwege de professionele uitstraling. VoIP biedt allerlei mogelijkheden om altijd en overal bereikbaar te zijn. We zetten ze even op een rijtje:

100% bereikbaar
Flexibel schakelen is een eenvoudige manier om optimaal bereikbaar te zijn. Bij flexibel schakelen verbindt het systeem je door met een gebruiker. De gebruiker bepaalt daarmee zelf waar hij bereikbaar wil zijn. Dit kan het VoIP toestel op kantoor, het mobiele nummer (Vast-op-Mobiel), maar bijvoorbeeld ook het VoIP toestel thuis zijn. Thuiswerken in combinatie met volledige bereikbaarheid worden daarmee toegankelijk.

Altijd en overal
Je kunt je telefoontoestel koppelen aan iedere netwerklocatie. Er hoeft niets omgeschakeld te worden en een netwerkbeheerder hoeft geen instellingen aan te passen. Een VoIP account is gekoppeld aan een toestel of aan een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie.

ArrayVoIP telefonie maakt het mogelijk dat, waar je ook bent in de wereld, je toch altijd gebeld kan worden op een toestel bij jou in de buurt: de ene dag op kantoor en de andere dag thuis, maar altijd op hetzelfde zakelijke nummer. Uitbellen kan ook vanaf huis met het bedrijfsnummer. Wanneer je niet opneemt, wordt het gesprek automatisch doorgeschakeld naar iemand anders op kantoor of een collega die ook thuis werkt.

Volledig compatibel
Aparte kabels voor een telefonieverbinding zijn verleden tijd. De kabels voor het computernetwerk kunnen worden gebruikt voor de telefonie. Bij bepaalde VoIP toestellen is het zelfs mogelijk om een netwerkkabel door te lussen, waarmee een computer en een telefoon gebruik kunnen maken van één kabel. In geval van een thuiswerker zijn de kosten van het aanleggen van een netwerk en het trekken van kabels daarmee dus laag.

Lage initiële investering, hoge opbrengsten
Uit een onderzoek door PWC (2011) blijkt dat “de geschatte omvang van de totale (cumulatieve) baten [van Het Nieuwe Werken] bedraagt tussen 6.600 euro en 10.300 euro per HNW werknemer, voor respectievelijk 1 en 2 dagen werken vanuit huis” (PWC, 2011:4). Dit voordeel komt onder andere voort uit tijdsbesparing, minder reiskosten en een hogere productiviteit. Daarnaast brengt ook VoIP telefonie nog een kostenvoordeel met zich mee dat kan oplopen tot 60% in vergelijking met de reguliere telefoonlijnen van KPN. VoIP gebruikers bellen onderling overigens gratis. Daarbij maakt het niet uit bij welke vestiging een medewerker werkzaam is en of deze thuis werkt of gewoon op kantoor zit.

Kortom
Met VoIP telefonie in combinatie met allerlei Cloud toepassingen is het is net alsof je met elkaar aan een werktafel zit, alleen dan tijd- en plaatsongebonden. Een flexplan wordt vele malen realistischer als gegarandeerd kan worden dat een werknemer altijd bereikbaar is via een zakelijke verbinding.

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x