Het Nieuwe Werken - niet voor iedereen?!

Cover stories · Cases

In het huidige onzekere economische klimaat zijn, zowel op grote als kleine schaal, dreigende faillissementen, fusies, inkrimpingen, centralisaties aan de orde van de dag. Zowel ex- als interne factoren zetten organisaties steeds meer onder druk. Dit vraagt meer creativiteit in de zoektocht naar oplossingen om continuïteit en belangrijke resources in dergelijke veranderingsprocessen te waarborgen, te exploiteren en veilig te stellen. En het liefst zo efficiënt mogelijk, zonder al teveel kosten. Een hot item welke in het begin van deze eeuw zijn eerste intrede deed, is Het Nieuwe Werken. Door veel bedrijven wordt dit steeds meer als een reactie en oplossing gezien voor voornoemde problematiek. Reeds in 2004 was ik als Operations Manager nauw betrokken bij één van het eerste, achteraf succe...

leon Dohmen
Mooie casusbeschrijving van Het Nieuwe Werken, Marcel.

Het laat meteen ook zien dat dit soort trajecten niet bestaat uit het doen van kunstjes of het toepassen van wat tips of trucs. Het kennen van de locale context en het samenspel tussen technologie, organisatie en personen is een belangrijke voorwaarde om tot resultaat te komen.

Vriendelijke groet,
Leon Dohmen
bart stelder
Het blijft een kwestie van leiderschap. Ik gebruik daarvoor de vier v's Verantwoording, Vertrouwen, Vrijheid, uitmondend in Verbinding. Dit is de enige manier waarop HNW werkt.
Tjerk Potma
Hallo Marcel,

Ja helder verhaal. Leuk te lezen dat er veel overeenkomsten zijn met mijn mba onderzoek onder managers van HNW organisaties zoals deels verwoord in het artikel 'catch-22 van HNW'.

Vriendelijke groet,

Tjerk
abe boersma
helder en herkenbaar artikel.
Goed dat het ook niet een standaard alles is top bij HNW verhaal is.
well done

groet,

Abe
Krist Dekkers
Mooie praktijkcase inderdaad. Je zou de betreffende medewerkers ook nog naar persoonstype kunnen indelen en daar een maatwerk interventie aan kunnen koppelen. Dit doet recht aan de verschillende soorten aandacht die nodig zijn bij een dergelijke implementatie.
Kees Froeling
Helder verhaal en heel herkenbaar. Ik zou graag willen opmerken dat HNW niet hoeft te betekenen dat de medewerker mobiel is. De gradatie van vrijheid hangt vooral af van de mate waarin de medewerker taakvolwassen is en zelfsturing kan toepassen. Als dat in mindere mate aanwezig is of de desbetreffende medewerker juist kiest om full time vanuit kantoor te werken (bijvoorbeeld door goede zelfkennis over onvoldoende werkdiscipline) kan HNW ook heel goed full time op kantoor plaatsvinden. Het aansluiten van het geven van vrijheid en flexibiliteit is daarmee erg afhankelijk van het individu, en vraagt maatwerk en onderhoud.
Sandra Groenewold
Herkenbaar verhaal. Ook nu hier op het bedrijf HNW meer vanzelfsprekend is geworden, zijn de genoemde punten nog steeds actueel.
Tony de Bree
Lid sinds 2019
@Kees,

ik zou er aan toe willen voegen: het hangt ook af van de cultuur in de organisatie en van de stijl van de betrokken leidinggevende.

Wat wel opvallend is dat je weinig verhalen hoort van mensen die ervaringen op doen met het nieuwe werken, maar vooral veel columns die er over spreken c.q. waarin meningen worden uitgewisseld.

Zo zijn bv de ervaringen van mensen die zzper zijn nadat ze bij een grote werkgever zijn weggegaan leerzaam en hetzelfde geldt voor de nieuwe rijken a la Timothy Ferriss van "de 4 hour workweek".

Het nieuwe werken in netwerken in plaats van in traditionele organisaties.

Mvg
Tony
Celine Kranghand
Inderdaad een helder verhaal. Als aanvulling is dit ook een interessant artikel over Het Nieuwe Werken: http://bashoorn.nl/2012/03/27/werk-als-een-ondernemer-en-beschouw-je-leidinggevende-als-klant/
Jan Schouls
Marcel,

Veel herkenbare zaken gelezen. Vertrouwen en verantwoorlijkheid spelen een cruciale rol in HNW. Als manager moet je er op kunnen vertrouwen dat je medewerker zich met zijn taak bezig houdt. Als medewerker moet je je verantwoordelijkheid nemen voor het taken pakket waarvoor je staat op gesteld. Ik werk zelf al jaren regelmatig thuis en het functioneert als een "dolle" :-). Ik merk steed weer dat ik in mijn rustige thuis omgeving veel productiever ben. Het management biedt alle ruimte en gelegenheid in voor HNW. Een echte Win-Win dus.

Mooi artikel en dank voor het delen,

Gr, Jan

Meer over Het Nieuwe Werken