Goede dingen doen maakt nog niet gelukkig

Columns

Werkgeluk ervaren tijdens werk wordt steeds belangrijker gevonden door medewerkers. Als antwoord op deze toenemende behoefte stellen bedrijven een Chief Happiness Officer aan. Deze persoon helpt om het onderwerp werkgeluk op de agenda te zetten, concreet te maken en mensen in beweging te krijgen om er mee aan de slag te gaan. Helaas wil het niet altijd vlotten met het ervaren van werkgeluk binnen organisaties.

Werkgeluk laat zich niet gemakkelijk vangen in een werkvorm, functie of leuke werksfeer.

Werkgeluk is niet te vinden in de kick van leuke werkzaamheden

Er is meer voor nodig om werkgeluk binnen organisaties gemeengoed te laten worden. Werkgeluk is niet te vinden in de kick van leuke werkzaamheden en interessante prikkels van buitenaf maar door op te gaan in te ervaringen, he...

J. de Heer
Lid sinds 2019
Beste Sybren,

Ik heb een groot probleem met de volgende passage:

"Dit staat in contrast met IC verpleegkundigen, die tijdens de Corona periode steen en been klagen als het weer eens druk in Amsterdam was. Zij werken vanuit resultaten willen behalen en niet vanuit zingeving om de beste versie van zichzelf te zijn. Zouden ze vanuit zingeving werken, zoals de hierboven beschreven arts, dan zouden ze gelukkig worden van het gevoel dat hun werk oplevert, los van het resultaat en hun omgeving. Zij zouden dan immuun voor zijn hoe mensen zich in Amsterdam gedragen."

Dat is nogal een oordeel! Heb jij die IC verpleegkundigen psychologisch onderzocht? Hoe weet je zo zeker wat hen drijft? Ik zou me als betrokken en gemotiveerde IC verpleegkundige zwaar in de zeik gezet voelen als ik dit zou lezen. Echt schandalig dat je deze mensen zo weg zet. Ik denk dat je heel goed vanuit intrinsieke motivatie dat werk kunt doen en je tegelijk druk kunt maken over het roekeloze gedrag van mensen buiten, waardoor je het gevoel krijgt dat je aan het dweilen bent met de kraan open.

Een klein voorbeeld. Ik maak met plezier mijn huis schoon , maar als er vervolgens iemand met modderschoenen binnenkomt zonder voeten te vegen en mijn werk is voor niks, dan ben ik daar wel boos over. Heb ik dan vanuit de verkeerde motivatie staan poetsen? Zou ik dan met evenveel plezier nog een keer diezelfde vloer moeten gaan dweilen? Ik denk het niet hoor.

En wat je schrijft over mensen die zich inzetten voor goede doelen is ook een nogal grove generalisatie. Ik denk dat er in de goede doelen wereld inderdaad wel mensen zijn die zichzelf voorbij lopen en helemaal leeglopen op het gevoel dat het nooit genoeg is. Maar om nou te zeggen dat dat voor iedereen geldt, gaat echt veel te ver. Om een geloofwaardig betoog neer te zetten, zul je wat mij betreft toch echt wat genuanceerder naar de werkelijkheid moeten kijken.
Sybren van der Schaar
Auteur
Dankjewel voor je mooie reactie op mijn blog J. de Heer.

Ieder mens heeft een bepaalde kijk op de werkelijkheid. Ik geef je een inkijk hoe ik naar de werkelijkheid kijk. Jij geeft een mooie inkijk hoe jij naar de werkelijkheid kijkt. Daarmee verrijk je mijn blog.

Ben benieuwd wat jou precies zo raakt in hoe ik naar de wereld kijk.

Meer over Emotie management