Ik ben (fysiek) aanwezig maar mentaal afwezig......

Columns

Kom binnen in een ruimte kijk rond en grote kans dat zo'n 70% van de aanwezigen bezig is met zijn/ haar 'apparaat', zoals ik dat ding graag noem. Ik heb het over de smartphone.

Zo deed ik enige weken geleden mee aan een sportwedstrijd. Als ik binnenkom tref ik 7 heren aan, allemaal met hun apparaat (ik bedoel de smartphone) in de hand en hun ogen daarop gericht. Ze maken geen oogcontact met elkaar of met mij en kijken niet of nauwelijks op als ik binnenkom. Een 'goedemorgen' van mijn kant wordt zacht mompelend of niet beantwoord en ieder 'verschuilt' zich in zijn eigen veilige virtuele wereld.

Als je het lastig vindt om op anderen af te stappen of even niet weet wat je moet doen, pak je je apparaat en zoek je iets op, plaats je een tweet of check je je mail en het nieuws. Er is genoeg te d...

Renzo
hangt van je gezelschap af sonja. Ik zie vaker vrouwen met smartphones dan mannen. En wat dacht jevan vrouwen die alleen in cafes zitten? Om zich een houding te geven, gaan ze met hun phone in de weer. Maar dat valt jou als vrouw denk ik weer niet op (ik wel, ik let op vrouwen alleen in cafes, flirtkansen! Als ze niet aan het spelen zijn met dat domme ding).

Dat van dat boek is een goed idee. Gelukkig heb ik een fatsoenlijke omgeving merk ik, waarbij dat allemaal niet nodig is. Jouw omgeving is wat minder fatsoenlijk - het spijt me om dat te moeten constateren.

HArtelijks, Renzo (heeft geen smartphone)

Meer over Sociale vaardigheden