Jij kan elk project aan met een Scrum of Agile aanpak

Boeken · Columns

Persoonlijke ontwikkeling kan je op verschillende manieren najagen. Boeken zijn een prima middel. Ik ben Perry de Ruijter (1991) en projectmanager sinds 2011. De scrum of agile aanpak vind ik goed werken. Vanuit mijn ervaring deel ik graag mijn kennis met jullie.

Project Management vaardigheden

Wil jij jouw project management vaardigheden naar een hoger niveau tillen? ? Tegenwoordig zijn project management vaardigheden waardevol in alle beroepen. In deze column sta ik stil bij 'stapsgewijs te werk gaan', waardoor je elk project kan laten slagen.

Jij kan elk project aan met een Scrum of Agile aanpak

Elke uitdaging is op te lossen door de stappen uit te schrijven en 1 voor 1 door te lopen. Dat klinkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk vaak lastig. Bij een grote complexe opdracht slaan som...

Theo van Houten
Lid sinds 2019
Kun je met de scrum of agile aanpak elk project aan? Als je alleen een hamer hebt, denk je al snel dat elk probleem een spijker is. Soms werkt scrum natuurlijk prima, maar er zijn projecten en omstandigheden waarbij bijvoorbeeld een 'blauwdrukaanpak' als PRINCE2 veel beter op zijn plaats is. In andere gevallen is Projectmatig Werken, Projectmatig Creëren of bijvoorbeeld Value Based Projectmanagement veel nuttiger. Logisch ook, want projecten zijn er in soorten en maten. Soms is er sprake van enorme spoed (ambulance die naar ongeluk moet) en soms helemaal niet (grondwetswijziging). Soms is er weinig complexiteit (eenvoudige belastingaangifte voor klant) en soms van een enorme complexiteit (ontwikkelen software voor Defensie, aanleg metrolijn). en daar zit nog van alles tussenin! Zou er dus iemand zijn die dan denkt dat voor de aanpak geldt: one size fits all?

Meer over Projectmanagement