Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Goed en heel herkenbaar artikel! Door de introductie van goede Performance Management Software kun je ook de directie, inclusief de CEO meenemen in de feedbackstructuur.
Dit kun je ook anonimiseren waardoor medewerkers open, eerlijk en veilig feedback kunnen geven. Doe je dat niet dan zullen medewerkers zich geremd voelen en niet de waarheid durven schrijven.

@Dries

De mogelijkheden van anonieme feedback op de leiding worden in toenemende mate benut door zowel klanten als medewerkers, via online apps en beoordelings-systemen zoals beschreven in https://www.managementsite.nl/online-beoordelings-systemen-civilisatie-offensief

De zorgvuldigheid en nuancering die we graag zouden zien bij feedback is hierbij soms ver te zoeken. Jammer, maar zo goed als onontkoombaar. Of de nieuwe privacywetgeving daar iets aan gaat veranderen is voor mij nog de vraag.

Iedereen -of’tie wil of niet- bouwt aan een virtuele reputatie. Ons gedrag wordt nu eenmaal bij talloze gelegenheden gescoord. De privacy wet kan dat terugdringen maar er blijven genoeg gelegenheden over. Immers er is ook vrijheid van meningsuiting.

Online feedback en beoordeling gaat volgens mij zeker bijdragen aan daadwerkelijke gedragsverandering. Men zal wel moeten.

Goed artikel: probleem met feedback is dat het lastig is om te ontvangen, hoe goed ook gegeven … Verdedigingsmechanismes zijn vaak heftig waardoor feedback averechts werkt en medewerkers zich wel drie keer bedenken. Jammer want daardoor wordt een ontwikkelkans en betere relatie misgelopen.
Los van het gegeven dat managers nauwelijks feedback van medewerkers ontvangen, maken ze zich soms ook schuldig aan feedback doorgeven; ik heb gehoord dat je…. dan is feedback geen cadeautje (de titel van het aangeduide boek) maar een vuilniszak! De ontvanger kan hier niets mee…Wees alert over jouw rol als manager!

x
x