Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Hallo Coert,
Wij hebben onlangs een praktisch boekje aangeschaft over praktisch competentiemanagement van Margriet Guiver-Freeman. Dat sluit mogelijk aan bij wat jij mist in Competentiegerichte Werving en Selectie. Vanuit de praktijk geredeneerd vind ik het handiger om kleine boekjes te hebben met deelgebieden dan alles in één. Maar dat komt ook omdat de aandachtsgebieden hier over meerdere functionarissen en niveaus verdeeld liggen.
In ieder geval interessant te weten, dat er een praktisch boek is op het gebied van werving en selectie. Dat komt vast nog van pas.
Groeten van Joke

Beste Joke,
Binnenkort verschijnen op deze site twee actuele bijdragen over competentiemanagement. Misschien interessant om even te volgen.
groeten,
Coert
http://www.m-cc.nl

Geachte heer / mevrouw,

Na het lezen van het stuk over het boek dat competentiemanagement behandelt, vind ik dat er veel tekst wordt gebruikt aan een boek dat toch niet een goede referentie krijgt. Mijn inziens kan er beter een ander boek met een beter resultaat worden behandeld.

Beste Bart,
Welk boek was wat jou betreft interessanter geweest om te bespreken?
mvg,
Coert Visser

Hallo,

Ik zou dit boek graag bestellen, kunt u mij vertellen waar ik dat kan doen?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Esther

Best Esther,
Je kunt het boek in ieder geval via de Engelse site van amazon bestellen. Indertijd was het in Nederlandse boekwinkels niet of nauwelijks voorradig. Hoe dat nu is weet ik niet maar men kan het altijd voor je bestellen.
mvg,
Coert

Dank voor je snelle reactie. Is het boek er alleen in een Engels versie of is er ook een Nederlandse versie verkrijgbaar?

Met vriendelijke groet,
Esther

beste Esther,
Volgens mij is het boek niet vertaald.
groeten,
Coert

Kunt u mij vertellen welke literatuur meer geschikt is voor competentiegericht werven en selecteren. In de literatuurboeken “competentiemanagement” krijgt dit weinig aandacht. Juist die dingen die u opsomt die ontbreken in dit boek, ben ik geinteresseerd.

met een vriendelijke groet,

jeroen

Beste Jeroen,
Ik zou het zo niet weten. Naar mijn weten is er nog geen boek dat dit echt goed behandelt. Wellicht dat andere lezers van d managementsite ideeen hebben?
mvg,
Coert Visser

Dag meneer Visser,

Ook ik stel de vraag of het boek inmiddels vertaald is in het Nederlands. Eerder gestelde vragen dateren uit 2003 en 2004. Dus mischien.?? Zo niet, kent u een boek rond competentiegericht interviewen? Ik kan het namelijk nergens vinden.

Vriendelijke groet,
Marie-Louise Liethof

Beste Marie-Louise,
Dank voor je reactie. Volgens mij is het boek nog niet vertaald.
Groeten,
Coert
http://www.m-cc.nl

[…] voor de uitvoering van processen en voor de planning en optimalisatie van het netwerk; de ‘beste in hun soort’-oplossingen (of in goed Engels […]

Het mooie aan dit boek is dat het gehele werving en selectie proces serieus wordt genomen.
Werving en selectie al dan niet samen te vatten als Recruitment wordt zwaar onderschat en dan met name de werving. Doorgaans wordt er ook vandaag de dag gesproken over wie/wat/waar selectie maar zelfs hier wordt in veel gevallen niet over na gedacht. Een veel belangrijker woord vandaag de dag (er is niet veel veranderd in 10 jaar) is competentiemanagement, velen hebben hier de mond van vol maar in praktijk lopen werknemers vandaag de dag (ook tijdens de crisis al is het wat minder) sneller en eerder naar een andere werkgever dan ooit!

Marco Prins
RecCen Recruitment Center
[email protected]
http://www.reccen.nl

Toon alle 14 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of