Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

BIg smile voor het benoemen van dit jaarlijks terugkerende ritueel, werkte trouwens al veel langer niet meer. Waarom het zo lang stand houdt is misschien wel omdat niemand iets beters kan verzinnen.

Om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en om zicht te houden op de output per persoon kan scenario planning + backcasting ingezet worden.
Kort door de bocht: 1 een schets van de gewenste situatie, 2 een analyse van in huis zijnde capaciteiten en ontbrekende kwaliteiten, 3 roadmap opstellen en backcasten met taakverdeling.

Heel concreet allemaal en weinig ruimte om de veranderende omstandigheden de schuld te geven, ieder heeft een te realiseren doel in het geheel en kan de ander daarop aanspreken, support geven.

[…] Het probleem is dat de werking altijd tijdelijk is, waardoor de situatie die iemand probeert te ontvluchten zich binnen uren of dagen weer manifesteert. En toegeven aan een verslaving maakt dat het gevoel van ‘zwakte’ daarna ook nog eens minder makkelijk te accepteren is. De tijdelijke roes zorgt ervoor dat mensen verslaafd raken, hoewel de basissituatie stiekem steeds een beetje slechter wordt! Perioden van onvrede worden afgewisseld met perioden van ontsnapping daaraan. Dit kan impliciet negatieve gevoelens versterken, wat weer leidt tot meer gebruik, en zo verder. Op ManagementSite zijn meerdere praktijkvoorbeelden en reflecties hierover te vinden. Denk bijvoorbeeld aan ‘Anders organiseren‘, ‘The Great Training Robbery‘, de doorgedraaide Regelgeving en de jaarlijkse rituele dans van Businessplanning. […]

x
x