24 Uur online zorgt voor permanente lage stress

Columns

Behoor je tot die 30% die hun mobieltjes 's nachts naast hun bed hebben liggen? Of behoor je tot die 20% tussen de 18 en 34 jaar die hun mobieltje tijdens de seks gebruiken? Voel je je ongemakkelijk of gestrest als je niet online bent? Lees dan vooral verder over de schaduwkant van 24 uur online zijn.

Reflexbrein kun je vergelijken met een robot

Uit onderzoek naar de werking van het brein blijkt dat 24 uur online het reflexbrein continue activeert. Het reflexbrein kun je vergelijken met een robot. Het continue activeren van het reflexbrein gaat ten koste van het activeren van het reflecterend en archiverend brein. Deze laatste 2 breindelen zijn essentieel voor persoonlijke en intellectuele ontwikkeling. Het bedenken van intelligente oplossingen stijgt als dagelijkse gereflecteerd wordt op...


Marieke
Dag Sybren,
Boeiend. Zou je mij de referenties van het onderzoek kunnen geven. Ik ben wel nieuwsgierig. Dank je wel. Groeten, Marieke Wilke (MariekeWerkt en 0/24 Rod)
Guus Cruts
Eveneens van harte aanbevolen:

Adam Alter (2017). Superverslavend: Waarom smartphones, apps en social media zo verslavend zijn (en wat je eraan kunt doen). Amsterdam: Maven Publishing B.V.
Sybren van der Schaar
Auteur
Dag Marieke,

Fijn te horen dat het je aanspreekt. De gegevens komen uit het boek "Ontketen je brein"

Met vriendelijke groet,

Sybren
Sybren van der Schaar
Auteur
Dankjewel Guus voor je tip.
Guus Cruts
P.S.,

Voor alle marketeers die op deze site terechtkomen: Wat betreft het boek dat ik hierboven onder de aandacht bracht getiteld "Superverslavend", het is dus niet de bedoeling dat jullie daar misbruik van gaan maken. Adam Alter beschrijft daarin narmelijk tot in detail hoe je een product verslavend kunt maken. Was misschien ook niet zo handig van hem om dat zo tot in alle details te beschrijven. De bedoeling is dus dat wij consumenten hiermee gewaarschuwd worden tegen verslavende producten en ons nooit meer laten verslaven. Het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling dat jullie op grond van die verfijnde kennis nog meer verslavende producten in de markt gaan zetten.
Keijzer Bianca
Lid sinds 2019
Heftig! Het gebruik van mail op werk overdag, heeft hetzelfde resultaat.
Iedereen is de hele dag aan het reageren op mail. Ik ken collega's die de notificatie niet uit durven/kunnen zetten. Zelfs in vergaderingen met de laptop voor de neus mailt men vrolijk door. Volgens mij ook killing!
Guus Cruts
Hoi Bianca,

En heb je wel eens gezien waar Tweede Kamer-leden feitelijk mee bezig zijn, op het moment dat ze eigenlijk hun eigen Tweede Kamer-debat aandachtig zouden moeten volgen? Kijk straks maar eens wat ze allemaal aan het doen zijn middenin het heftige debat over de eierenkwestie.
Guus Cruts
P.S., En dus geen wonder dat momenteel op nummer 1 staat:

http://www.ako.nl/product/9789022581124/dingen-die-je-alleen-ziet-als-je-er-de-tijd-voor-neemt-haemin-sunim/

Groet, Guus

Meer over IT en Business