20 tips hoe je wel en hoe je niet moet netwerken

Actueel

Netwerken is essentieel in het vak. Zonder netwerk geen verkoop. Beheerst u de optimale techniek voor efficiënt netwerken?

Hier een overzicht hoe het NIET moet.


1. Bereid u niet voor

U hebt immers geen tijd om de deelnemerslijst door te nemen en uw Elevator Pitch te maken of bij te schaven. U houdt van spontane gesprekken. U ziet wel waar het schip strandt.

2. Probeer meteen zaken te doen.
Een relatie opbouwen duurt te lang. Binnen tien minuten van een netwerkgesprek vroeg een advocaat aan mij of ik zaken met hem wilde doen. Wij hadden niet eens een relatie opgebouwd. Hij wist niet eens duidelijk wie ik was of wat voor werk ik deed en nog belangrijker: waarom ik met hém zaken zou moeten doen (en niet met iemand anders).

3. Besteed zo min mogelijk aandacht aan je gesprekspartner
Begin 45 ...
N Peters
Handelen zit in je
Mensenkennis goede kennis van de eventuele techniek
Het produckt en dan...........................geld
Lange adem
geduld is een schone zaak

Iedereen met euro tekens in de ogen loopt knalhard met zijn kop tegen een muur en valt stil cq dood

dit nog even een reactie van mij
mvrg, N Peters
IPP bv
Nederland
Ronald van Domburg
Sinds kort ben ik lid van BNI: Business network International. een organisatie die al vele jaren bestaat en met een beproefd concept van netwerken werkt.
Het belangrijkste principe luidt: geven loont. Het netwerk is onderverdeeld in chapters met per chapter tussen 20-40 deelnemers: mensen uit verschillende branches en disciplines. Geen dubbelingen, dus geen concurrentie.
Het chapter komt wekelijks bijeen voor een ontbijtsessie van 07.00 - 08.30. Er wordt een vaste agenda gehanteerd van zo'n 20 agendapunten en het 'hoogtepunt' van de meeting is de 60 seconden presentatie van ieder lid.
Ik ben nu enkele weken lid en ervaar de bijeenkomsten als inspirerend en uitnodigend. Het is een uitstekende oefening in het presenteren van je eigen bedrijf in 60 sec maar ook in het verdiepen in wat anderen te bieden hebben en hoe je in jouw netwerk aanbevelingen kunt genereren voor elkaar.
De strakke regie en het commitment dat je met elkaar aangaat zijn factoren die me erg aanspreken. En of het daadwerkelijk nieuwe business genereert zal in de loop der tijd blijken.

voor meer informatie kijk op: www.bni-europe.com

Play to Change
Ronald van Domburg
www.playtochange.com
Nienke Verhoeven
En ik voeg graag tip 12 toe, een gedachte:

Netwerken is gewoon leuk!

Als je een goede netwerkhouding hebt, ben je gericht op het leveren van een bijdrage.
Door een luisterend oor, een tip, en in een optimaal geval door je product. En dat ontvang je ook van de ander. Reuze plezierig, die wederkerigheid...M.N.C. IJff
Lid sinds 2022
Heel interessant artikel. Gewoon een korte opsomming van de do en do not's.

Meer over Sociale vaardigheden